InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 846642511X
320 páginas
Editorial: Columna Edicions (06/09/2019)

Calificación promedio : 3.5/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
L'apassionant biografia d'Alexandre Deulofeu, el farmacéutic de Figueres que als anys 40 del segle XX va predir el futur: va pronosticar l'enfonsament de l'URSS, la desintegració de Iugoslávia i la fi de l'imperi espanyol de cara al 2029. Deulofeu va elaborar una teoria cíclica de la história basada en principis matemátics, segons la qual totes les civilitzacions i els imperis segueixen un cicle biológic de naixement, plenitud, decadéncia i mort. Un llibre fonamenta... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
cronicadelibros
 17 May 2022
[Català]
Biografia d'Alexandre Deulofeu, desconegut científic, químic i farmacèutic, que va dedicar gran part de la seva vida a l'elaboració d'una teoria sobre els períodes cíclics de la història, on demostraria que els imperis tenen una vida finita. En el seu haver hi ha haver predit segons la seva teoria l'enfonsament de l'imperi colonial anglès i francès després de la segona guerra mundial, el ressorgir d'Alemanya als pocs anys de finalitzar la guerra o la desintegració de l'URSS abans de final del segle XX.
Pel que fa exclusivament al llibre, podríem dir que és un llibre força just, que podria explotar més el personatge i més comptant amb un dels seus néts entre els escriptors. No dóna gaire informació de com es va plantejar crear "la matemàtica de la història" i com va anar evolucionant i es decideix centrar més en moments puntuals de la seva vida (exili després de la Guerra Civil), la seva relació amb Salvador Dalí, que eren veïns des de la seva infantessa, company d'institut i que van mantenir una relació propera duranttota la seva vida; així com la seva relació amb altres intel·lectuals.
Potser és percepció personal i et trobes davant d'un d'aquells llibres que el llegeixes per haver llegit abans algun article sobre el personatge, i busques més informació de les seves teories i no l'acabes de trobar.

[Castellano ]
Biografía de Alexandre Deulofeu, desconocido científico , químico y farmacéutico, que dedicó gran parte de su vida a la elaboración de una teoría sobre los períodos cíclicos de la historia, donde demostraría que los imperios tienen una vida finita. En su haber está el haber predicho según su teoría el desmoronamiento del imperio colonial inglés y francés después de la segunda guerra mundial, el resurgir de Alemania a los pocos años de finalizar la guerra o la desintegración de la URSS antes de final del siglo XX.
En lo referente exclusivamente al libro, podríamos decir que es un libro bastante justo, que podría explotar más al personaje y más contando con uno de sus nietos entre los escritores. No da mucha información de como se planteó crear "la matemática de la historia" y como fue evolucionando y se decide centrar más en momentos puntuales de su vida (exilio después de la Guerra Civil), su relación con Salvador Dalí del que era vecino desde su infancia, compañero de instituto y que mantuvieron una relación cercana durante la vida de ambos; o su relación con otros intelectuales al largo de su vida.
A lo mejor es percepción personal o de esos libros que lees por haber leído en algún momento alguna información del personaje y buscas en libro mucha más información de la que se da.
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
otros libros clasificados: ensayoVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro

Lectores (1) Ver más




Test Ver más

Libros inolvidables...con nombre propio...

Lolita...

Herman Hesse
Zamia Pouli
Vladimir Nabokov

19 preguntas
42 lectores participarón
Crear un test sobre este libro