InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français

Editorial Alrevés

Editorial española e independiente especializada en novela negra en castellano y en catalán. pero que publica también narrativa y no ficción, así como proyectos colaborativos con instituciones como el Ayuntamiento de Barcelona.

Libros populares ver más


Críticas recientes
LaPetitaLlibreria
 07 octubre 2019
Em diuen Fletxa: 44 de Joan Carles Ventura
Avui, els nostres amics de Crims.cat ens presenten la novel·la guanyadora del VI Premi Memorial Agustí Vehí signada per Joan Carles Ventura, un vell amic de la casa i autor de “Camins dubtosos” que ens presenta Em diuen Fletxa.

Com sembla pronosticar el seu èxit i així ho esperem estem davant la primera novel·la d’una nova sèrie amb clares referències als grans detectius clàssics “hard-boiled” i que en la ploma de l’autor reben un homenatge brillant.

Aquesta historia ens portarà als anys vuitanta, a la seves nits de festes i farres, a una Valencia on comença a vibrar “la ruta del Bakalao” i on la festa esta garantida.

El nostre protagonista és en Vicent Fletxes més conegut com “El fletxa”, un home que amb la seva moto recorre els carrers de la ciutat de nit resolent casos i sent un home per a tot.

Un nou cas pica a la seva porta, la desaparició d’una jove, la Soraya, el portarà a descobrir tot un entramat de corrupció dins la policia i en certs estaments, però no estarà sol en aquesta investigació, un policia encobert que viu la nit i la gaudeix, el Tato, l’ajudarà i no em puc oblidar d’un personatge que m’ha tocat el cor, la tieta Amparo, una dona addicta a les novel·les de l’Agatha Christie i que aquí ens mostrarà les seves aptituds al més pur estil de la senyoreta Marple.

L’autor ens presenta un cas que sembla més o menys senzill però que en el seu rerefons ens mostra una critica social profunda i una corrupció poc aliena en els nostres dies.

La seva prosa és lleugera, fresca, directa, amb grans tocs d’ironia, rocambolesca en certa mida i amb un toc àcid que enganxarà al lector.

Les seves descripcions són acurades però n s’hi recrea, va a la recerca del fons , de treure l’entrellat a la situació i s’aprofita de l’ambient i de a societat per emmarcar el context.

Els seus personatges tenen profunditat i un caràcter força marcat, força diferents entre ells però que aconsegueixen complementar-se a la perfecció.

Una historia que se m’ha fet curta, que té qualitat i profunditat, on el lector es veurà en situacions rocambolesques i no podrà deixar de llegir.

No espereu més, el bojos anys vuitanta us esperen!


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
lectoraaburrida
 29 septiembre 2019
Tres funerales para Eladio Monroy de Alexis Ravelo
Pues una maravilla. Me ha encantado cómo escribe este autor y me ha encantado el personaje de Eladio Monroy.

Una muy buena historia, protagonistas tangibles, situaciones verosímiles y ubicaciones muy bien descritas sin caer en lo excesivo. Y todo esto ha hecho un conjunto que me ha intrigado, emocionado y hasta hecho reír en algún momento.

Eladio Monroy es como un Mario Conde español. Tienen mucho en común el cubano y el español, pero Monroy también me ha recordado un poco a Maigret y a Plinio. (soy consciente de que soy una clásica).

Ahora me he quedado con esa cadencia canaria y con ganas de un buen ron de miel o un licor de plátano.
Comentar  Me gusta         10
LaPetitaLlibreria
 27 septiembre 2019
La sarbatana: 46 de Isabel-Clara Simó
Avui us tornem a recomanar un nou títol de Crims.cat, una col·lecció d’històries tenyides de negre que ve molt de gust encoratjar a llegir tant pels títols com pels autors diversos que les signen.

En aquest cas, la ploma que hi ha rere la nova obra és coneguda per tots, es tracta ni més ni menys que de l’aclamada i prolífera Isabel-Clara Simó.

Realment a la seva bibliografia personal hi ha títols de molts generes però aquest cop ha creat una novel·la on el contrast entre el paisatge bucòlic i els esdeveniments foscos que allà succeeixen estan en un debat constant.

És difícil que un autor amb tants títols a les seves espatlles sorprengui però les lletres de l’autora poden!

A l’obra La sarbatana coneixerem a l’Olga i a l’Ilya, una parella a la seixantena que decideixen retirar-se a un entorn preciós per gaudir del que els queda de vida amb un entorn que els ajudi a desconnectar i a fer un punt d’inflexió a les seves vides.

Poc esperen que el nou capítol vital que estan a punt d’encetar estigui ple de paranys i bromes del destí.

Ells tenen tota la intenció de viure el seu amor i la seva tranquil·litat a la casa de camp que s’han comprat però la casa del costat té nou propietari.

Qui hi viu? Qui és? I el més important... Com és?

L’Igor aparentment sembla un jove amigable, de gustos senzills i amb un caràcter un xic introvertit potser degut a que fa poc que és vidu.

Poc a poc i mentre es van coneixent surten a la llum infidelitats, confidències, recels, sospites, maltractaments, venjances...

Tots tres entraran en una espiral en que cada pas pot donar lloc a un pas en fals i conèixer a l’adversari encara que sigui un mateix serà fonamental.

Tan idíl·lica és la parella de l’Olga i l’Ilya? Com els pot afectar l’Igor?

Una obra on la sinceritat és l’antídot i on els enganys es tornen cada cop més rebuscats i tortuosos entrant a un joc veritablement perillós.

Us ve de gust un passeig per aquest entorn preciós en aparença, amb secrets al vent i successos ben foscos amagats als armaris?

No us ho penseu més i descobriu la darrera obra d’aquesta magnifica autora!


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
{* *}