InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français

Editorial Alrevés

Editorial española e independiente especializada en novela negra en castellano y en catalán. pero que publica también narrativa y no ficción, así como proyectos colaborativos con instituciones como el Ayuntamiento de Barcelona.

Libros populares ver más


Críticas recientes
LaPetitaLlibreria
 10 junio 2019
Pes mort de Lluís Llort Carceller
Avui us presentem el títol número quaranta tres de Crims.cat, una novel·la que a la seva contraportada es defineix com a dramèdia, un punt mig entre el drama i la comèdia, encara que jo la definiria més aviat com ridículament enginyosa.

Vaig descobrir a Lluís Llort amb “Herències col·laterals” i des de llavors he seguit la seva narrativa, me l’he retrobat en més d’un recull de relats negres com “La reina de diamants” o “Barcelona: viatge a la perifèria criminal” però avui m’ha sorprès amb Pes mort.

Aquesta historia flueix entre les seves planes, no es nota forçada, el pes recau en els diàlegs i en la situació que envolta els nostres cinc protagonistes.

En un bar de l’Eixample succeeix quelcom complicat que els portarà a una bogeria il·lògica i col·lectiva. Els seus propietaris, Josep i Teresa, el cambrer Llorenç, la cuinera Cris i un client habitual, en Cisco que pateix obesitat mòrbida són cinc ànimes que porten un pes a la consciència.

Aquest fet succeeix l’agost del 2018, vaga de taxis, onada de calor, narcopisos, top manta, l’especulació del totxo... tots aquest fets marcaran en certa manera als protagonistes a mostrar-nos una cara poc amable de la humanitat marcada pels prejudicis, la solitud, l’avarícia, les relacions personals, les rutines...

L’autor juga amb un humor molt negre per arrencar al lector més d’un somriure i alhora li dona un gir argumental que el fa reflexionar i alhora l’incomoda al dir més d’una veritat.

Les seves descripcions detallades ens conviden a un thriller ràpid en una novel·la curta on la proximitat geogràfica i el fet de presentar-nos un personatges de classe mitjà els fa molt propers.

Una novel·la molt ben tramada ja que us farà ballar el cap i dubtareu si esteu llegint una historia de situacions on la lògica ha desaparegut per complert i el llunàtic és el rei o si realment rere una crítica social s’amaga quelcom tan profund que ja les arrels arriben al cor de la ciutat.

No podeu deixar escapar la oportunitat de llegir-la, us prometo que no és cap pes mort, no podreu deixar de llegir-la i us deixarà un regust agredolç però gens desagradable al paladar.

Ja ho diuen, al pot petit hi ha la bona confitura i a vegades amb les paraules justes n’hi ha més que suficient. Aquesta historia no necessita floritures, és el que és.

+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
LaPetitaLlibreria
 30 mayo 2019
Soy la venganza de un hombre muerto de Alberto Valle
Soy una venganza.

Soy el odio de un hombre muerto en vida.

Soy la suma de años de dolor y de silencio y de rencor.

Hoy de la mano de la Editorial Alrevés tenemos el placer de compartir con vosotros el Premio de narrativa Ciutat de Vila-real 2018.

Tras un título que da mucho que pensar se quita la máscara un autor Pulp, Alberto Valle abandona su seudónimo de Pascual Ulpiano para presentarnos Soy la venganza de un hombre muerto.

Esta historia se centra en cuatro tiempos marcados por los años 1952, 1968, 1981 y 1991, todo empieza con un macabro asesinato y el cruce de vidas de varios personajes que irán evolucionando a la par de la ciudad de Barcelona que evoluciona marcada por hechos reales y que acaba transformándose en un personaje más.

Guillermo Arganda es un policía que intentará hacer encajar las piezas del primer crimen y perseguirá la sombra de un posible asesino, una persecución a la que se nos invita con una narración en primera persona aunque el interlocutor va variando así como los diversos puntos de vista de los personajes secundarios que crean una historia coral con muchos destinos que se irán cruzando con giros argumentales inesperados.

Estos personajes ficticios se verán reforzados por personajes reales de cada época, hecho que les dará más solidez y a su vez nos mostrará cómo irán cayendo en una decadencia cíclica.

Entre todos ellos destacará Miguel Morera, un personaje que iremos desgranando poco a poco y que descubriréis a medida que avanza la lectura.

Me ha sorprendido la prosa del autor, hasta el momento no había leído nada suyo, en sus palabras fluye la crudeza, dureza, oscuridad y cierta violencia que llega a descolocar o turbar al lector dejándole con ganas de seguir leyendo y a su vez con la piel de gallina en otros momentos.

A su vez la historia es lineal y confluye en ella notas policiales, cartas y mensajes que dan pistas a los protagonistas y al lector, no hay oscuridad lo suficientemente profunda para esconder la verdad de sus palabras.

De la trama no voy a desgranar mucho más dado que sería todo un crimen destripar la oportunidad de leerla, pero me gustaría reflexionar sobre el título dado que la venganza por sí sola no se materializa, sino que necesita un brazo ejecutor y la pregunta que me surge es quien puede ser ese ejecutor y si realmente el muerto está muerto dado que en la contraportada nos presentan así la novela “Matar a un hombre es fácil, lo verdaderamente emocionante es conseguir matarlo sin matarlo”.

El autor está dispuesto a ajustar cuentas con sus personajes y con los lectores.


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
LaPetitaLlibreria
 06 mayo 2019
Mossos d'Esquadra, els casos de ficció de Víctor del Árbol
Avui entro en conflicte amb mi mateixa, m’agradaria poder-vos parlar del darrer volum que he llegit de l’Editorial Alrevés des del punt de vista lector i des del punt de vista didàctic, però per no allargar-me gaire intentaré integrar-ho tot junt i demostrar que com els nostres autors tothom, ens dediquem al que ens dediquem podem fer altres coses i en aquest cas ho demostren guardant la placa i apuntant-nos amb la ploma.

Mossos d’Esquadra, els casos de ficció és una antologia de catorze relats signats per catorze autors tots ells vinculats al cos dels Mossos, amb aquests relats ficcionats però amb una base real i sòlida volen fer del propi llenguatge i de la lectura una eina més per apropar-se a la societat civil i mostrar-los els perills que ens envolten i que podríem evitar tenint certa prudència i cura en la nostra manera d’actuar.

En aquest punt es quan surt la mestra que porto a dins i m’agradaria molt recomanar-ne la seva lectura als adolescents del final de la ESO i a l’alumnat de Batxillerat, ja que poden ser víctimes de certs cassos i alhora botxins en d’altres.

Rere un pròleg del nostre amic Victor del Árbol ens retrobarem amb vells coneguts i nous amics per conèixer, cadascun d’ells ens parlarà amb la seva pròpia veu, la seva manera d’expressar-se i els seus girs argumentals, totes les trames són diferents i de totes elles se’n pot extreure una conclusió i alhora un consell, la única cosa que mantenen en comú és que transcorren a Veciana o la mencionen, de la mateixa manera que fan referència a l’institut de la localitat: Paco Camarasa, un reconeixement a una gran persona i un detall molt emotiu per aquells qui el vàrem conèixer.

Els nostres autors són: Carlos Ladera, Quim Estrada, Carles Ribas, Rafa Melero Rojo, Joan Rodríguez Fernández, Ivan Llambí, Rubén Garcia Cebollero, Xavier Álvarez Llaberia, Sergi Tutusaus, Marc Pastor, Inés Sánchez Céspedes, Joaquim Bacardit Garcia, Ariadna Tuxell i Jose Barroso Suárez.

Un aspecte que m’ha sorprès ha sigut que cada relat té la seva pròpia il·lustració, un fet no molt habitual en el gènere negre, totes elles introdueixen el relat, són en blanc i negre i a pàgina completa, els il·lustradors són: Mireia Gasull Casanova, Andreu Sánchez, Ricard Rojals Miravet, Marc Pastor, Josep Canet Iborra i Mirentxu.

Els temes que es tracten són molt variats de la mateixa manera que el rang o la divisió especifica dels mossos que ho tracta. Bulling, discriminació, racisme, violència de gènere, persones grans, els perills de les xarxes socials sobretot amb menors involucrats, persones desaparegudes, violència sexual amb substàncies incapacitants pel mig, seguretat viaria, furts i uns quants més...

En els casos de volums de relats l’ordre de la lectura l’altera el lector, així que sigueu expeditius i creeu el vostre propi ordre o llegiu-los per ordre si és l’ordre el que us agrada, de la mateixa manera que podreu triar posar-vos a la pell de la policia, de les víctimes o dels botxins.

Per concloure voldria dir i agrair als autors el fet de cedir-ne els drets d’autor a l’Associació d'Amics de la Policia de la Generalitat (AAPG). Una associació que destinarà els beneficis a temes culturals i de prevenció.
Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
{* *}