InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8412168682
280 páginas
Editorial: Les Hores (20/01/2021)

Calificación promedio : 4/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
La Nomi Nickel té setze anys i viu en una comunitat mennonita del Canadà, una petita ciutat anomenada East Village on les normes religioses són cada vegada més estrictes per evitar la contaminació del món exterior i on ni tan sols arriben els trens. Ella és una adolescent curiosa, desafiadora, amb unes ganes de viure ferotges; desitjaria viure al veritable East Village, el de Nova York, i quedar per fer una cervesa amb Lou Reed. «La meitat de la família, la més guap... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 31 March 2021
Avui us presentem una novel·la impressionat. Miriam Toews ja ens va sorprendre amb “Elles parlen” de la mà de l'Editorial Les Hores, avui torna amb Una bondat complicada, obra que va guanyar el prestigiós Governor General's Award for Fiction, el Margaret Laurence Award i el premi al millor llibre de l'any atorgat pels llibreters canadencs.
L'autora ens porta al poble de l'East Village, un lloc marcat per les creences religioses minorites que mantenen als seus habitants allunyats de la societat i de la modernitat. Molts consideren aquest poble una versió ficcionada de la ciutat natal de la pròpia autora.
La nostra protagonista és la Nomi Nickel, una jove de setze anys que no acaba d'encaixar al seu món, viu amb el seu pare en Ray Nickel, un home obedient de la seva església i sota la mà d'en Hans Ravenferldt, el seu pastor.
La seva família va marxar del poble, la seva germana Tash i el seu xicot Ian i la seva mare Trudie, quedant només ella amb el seu pare segurament per amor i devoció ja que el que ella somia és viure al real East Village de Nova York amb el seu propi Lou Reed.
Ella sap que si es queda al poble acabarà treballant en la fabrica que envasa pollastres i casada amb un bon noi com en Travis, convertint-la en una “bona” noia, un fet que li fa posar la pell de gallina i al lector el fa preguntar-se si mentre llegim la seva historia la Nomi no ho és de bona.
Un dels personatges secundaris que m'ha agradat és la Lydia, la millor amiga de la Nomi, una jove que no jutja a ningú i que accepta a la seva amiga tal i com és o vol ser, però la Lydia degut a la seva dolència (cosa que haureu de descobrir cada un de vosaltres) acabarà rondant per un hospital mental.
Amb una prosa molt fluida i amb un tempo sostingut l'autora ens convida a viure una vida molt diferent a la nostra però a la mateixa vegada amb uns somnis molt reals d'una jove de setze anys.
Aquesta historia ens presenta un canvi cap a l'edat adulta i la decisió de deixar enrere tot el que és conegut per descobrir el món i a si mateixa, fugir en el seu cas és la única solució que veu per ser ella mateixa i deixar de ser jutjada per tothom.
El pare de la Nomi li dona un gir increïble al final de la novel·la donant un gir al seu personatge gairebé heroic.
Només us puc aconsellar que la llegiu, aprendreu molt d'ella i de la importància de ser un mateix encara que s'hagi de nedar contra corrent.

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         40
Videos de Miriam Toews (3) Ver másAñadir vídeo
Vidéo de Miriam Toews
FILUNI 2023. CONVERSATORIO: IMAGINACIÓN POLÍTICA DE LAS MUJERES
Miriam Toews cuenta con una trayectoria literaria en la que ha abordado problemáticas como el feminismo y los problemas de género dentro del contexto Canadiense. En este conversatorio titulado “Imaginación política de las mujeres conversación con las autoras de ellas hablan”, Toews abordará ahora debates relevantes para el siglo XXI como por ejemplo el movimiento #MeToo y #NiUnaMenos.
otros libros clasificados: literatura canadienseVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro


Lectores (1) Ver más
Test Ver más

¿Cuánto sabes sobre la literatura de Estados Unidos?

La leyenda de Sleepy Hollow es un relato corto de terror y romanticismo, se desarrolla en los alrededores de...

Nueva York
Londres
Chicago

10 preguntas
78 lectores participarón
Thèmes : literatura norteamericanaCrear un test sobre este libro