InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8475889956
304 páginas
Editorial: Proa (15/02/2023)

Calificación promedio : 4.75/5 (sobre 2 calificaciones)
Resumen:
La celebració literària d’una generació de dones que són un referent vital.

Què somiava ser la teva mare? Fos el que fos, segurament va haver de quedar al tinter. A les protagonistes d’aquesta novel·la, nascudes durant la dictadura, no els deixen desplegar el seu talent. Però elles planten cara i no s’acoquinen davant de res ni ningú. I amb sororitat i alegria, defugen la gàbia domèstica, mantenen la pulsió artística, s’atreveixen al més impensable pe... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (2) Añadir una crítica
olgasololibros
 07 June 2023
Este libro no está traducido al español todavía. Ganó el Premi Sant Jordi 2022. Es un elogio a las madres, una manera de honrar a todas esas madres que renunciaron a sus sueños para que sus hijas si pudieran escoger.
Está narrado por diez voces femeninas de diferentes generaciones donde las historias se entrecruzan. Con una mirada crítica y realista. Con un lenguaje ácido y afilado.
Temas como la liberación sexual, el aborto, la homosexualidad, el cambio de sexo, la emigración, la misoginia, el divorcio, la drogadicción.
Capítulos cortos. Con un ritmo bastante rápido. He de decir que me costó habituarme a la pluma de la escritora y en algunas frases me costó entenderla. Pero es una lectura interesante y me gustó mucho las historias y las luchas de las protagonistas.
Comentar  Me gusta         50
Passiopelsllibres
 09 April 2023
Bona tarda família,

“No saps com ajuda a viure, com ajudarà a viure també al Kris, que les costes importants de la vida tinguin un nom i un lloc. I potser és fer volar coloms, però jo sempre he pensat que aquella electricitat que se m'engegava i em pujava per les cames i els braços i em feia pintar era per alguna cosa”.

Avui us porto Les nostres mares de la Gemma Ruiz. És un llibre que em cridava molt l'atenció, li he pogut donar una oportunitat i ha estat una muntanya russa. Les històries de les protagonistes es van entrellaçant. És una història que se't fica dins i que hi segueixes pensant dies després.

Una història que llegeixes amb el cor encongit, per les emocions, per les petites pessigades al cor i pel llarg camí recorregut. Un camí que no ha estat fàcil, un camí que encara no ha acabat.

Ha estat un llibre que m'ha emocionat, que m'ha deixat amb els ulls plorosos. Un llibre sobre sororitat, evolució, companyonia, sobre donar-se suport, sobre donar-se la mà en determinats moments. Una història que no deu haver estat fàcil d'escriure. Us animo a que descobriu aquesta història.

“Com tantes altres dones abans que ella - i com tantes altres encara avui -, la meva mare mai va emprendre el seu propi viatge. M'hauria agradat tant que hagués pogut seguir el camí que ella desitjava… però perquè nosaltres nasquéssim, elles no ho van fer- “ Gloria Steinem
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10

Las críticas de la prensa (1)
lanuevaespana17 February 2023
‘Les nostres mares’, Premi Sant Jordi de novela, reivindica a las mujeres nacidas en los 50 que, como su madre, lucharon para que sus hijas pudieran hacer todo lo que a ellas se les negó.
Leer la crítica en el sitio web: lanuevaespana
Video de Gemma Ruiz Palà (1) Ver másAñadir vídeo
Vidéo de Gemma Ruiz Palà
Gemma Ruiz Palà. Premi Sant Jordi 2022. La celebració literaria d'una generació de dones que són un referent vital.

Més informació: https://www.grup62.cat/llibre-les-nostres-mares/365065
Libros más populares de la semana Ver más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro





Test Ver más

La Metamorfosis

Gregorio Samsa es un ...

escritor
viajante de comercio
banquero
burócrata

13 preguntas
828 lectores participarón
Thème : La metamorfosis de Franz KafkaCrear un test sobre este libro