InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8417420126
352 páginas
Editorial: Labutxaca (24/11/2019)

Calificación promedio : 4/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
Tres dones lluiten, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès i per tirar endavant la família.
La periodista Gemma explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
cronicadelibros
 16 May 2022
[Català]
Retrat concís de bona part del segle XX, a través de l'experiència familiar de l'escriptora, de com era Sabadell i per extensió el Vallés, de l'evolució d'un món agrícola a la transformació industrial amb l'aparició de les filatures.

Tot entrellaçat des del punt de vista de tres dones, on veiem tot el convuls món laboral , la relació entre patrons i treballadors, com arribat el moment afecta a cadascú la guerra d'una manera diferent, uns ocupant les fàbriques, els altres fugint o amagant-se i la situació una vegada acabada, de vençuts i vencedors, de poderosos i oprimits.

[Castellano}
Retrato preciso de buena parte del siglo XX, a través de la experiencia familiar de la escritora, de cómo era Sabadell y por extensión el Vallés, de la evolución de un mundo agrícola a la transformación industrial con la aparición de las fábricas textiles.

Y todo entrelazado desde el punto de vista de tres mujeres, a través de las cuales vemos todo el convulso mundo laboral de principio de siglo, la relación entre patronos y trabajadores, como llegado el momento afecta a cada uno la guerra de una manera diferente, unos ocupando las fábricas, otros huyendo o como se tienen que esconder y la situación una vez terminada, la de los vencidos y vencedores, de poderosos y oprimidos.
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
Video de Gemma Ruiz Palà (1) Ver másAñadir vídeo
Vidéo de Gemma Ruiz Palà
Gemma Ruiz Palà. Premi Sant Jordi 2022. La celebració literaria d'una generació de dones que són un referent vital.

Més informació: https://www.grup62.cat/llibre-les-nostres-mares/365065
otros libros clasificados: Literatura catalanaVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro





Test Ver más

La Metamorfosis

Gregorio Samsa es un ...

escritor
viajante de comercio
banquero
burócrata

13 preguntas
814 lectores participarón
Thème : La metamorfosis de Franz KafkaCrear un test sobre este libro