InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français
ISBN : 8494936107
Editorial: Llibres Delicte (30/11/-1)

Calificación promedio : 4.5/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
Aún no tenemos la descripción del editor en nuestra base de datos (contraportada)
Añadir la descripción del editor

También puedes contribuir a la descripción colectiva redactada por los miembros de Babelio.
Contribuir a la descripción colectiva
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (2) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 07 diciembre 2018
Llibres del Delicte no deixa de sorprendre als seus fidels lectors del gènere més negre amb títols que conviden a gaudir d'una bona historia, a reflexionar sobre la historia i sobretot a aprendre a estirar dels fils de les trames per atrapar als autors que ens guien les passes.
Avui ens trobem amb la segona novel·la de Dora Muñoz, en la seva primera novel·la “Massa mares per un fill” ens va mostrar la seva capacitat empàtica i com aconsegueix que el lector s'impliqui i travessi els personatges per vestir-nos la seva pell i tenir una visió diferent dels diversos escenaris que es van mostrant.
Us puc prometre que en Caliu sota les cendres no fa ni un pas enrere i atraparà al lector des del primer capítol donant-li la veu a la víctima, l'Andreu Fontal qui és assassinat al bosc de Son Quint a la Vall del Silenci, un empresari jubilat que no és tan bo com la majoria pensa i que a mesura que ens endinsem a la trama descobrirem un fet històric devastador com fou la Guerra Civil i la Postguerra, amb les seves atrocitats, afusellaments, violacions, famílies trencades, desapareguts...
El cas el portarà la Sotsinspectora Camil·la Vázquez, una dona molt interessant que ens presentarà la seva vesant laboral i la familiar, un personatge que ho dona tot i per això crec que estaria molt bé si l'autora continues amb ella en properes novel·les (opinió personal), amb ella treballen en Pep i en Pere.
Una novel·la que va agafant dimensió a mesura que els personatges secundaris van prenent cos per acabar construint una novel·la força coral on personalment voldria destacar el personatge de na Victòria.
Aquesta historia no es centra només en el cas de l'assassinat, sinó que també amaga una forta crítica social a aquells que es creien intocables, i que encara ho creuen, sense oblidar una justícia moral que va més enllà del bé i del mal. Una historia capaç de remoure consciències.
Escrita en tercera persona a excepció del principi on l‘autora li dona la veu al finat ens trobem amb una prosa molt acurada amb el deix mallorquí i que queda remarcat amb les descripcions d'una Mallorca poc coneguda, amb la seva gastronomia, la música i l'art.
En poques paraules podem dir que aconsegueix que en una narració en present els fantasmes del passat revisquin per uns breus instant.
Una trama molt ben lligada que enganxa al lector i no el deixa anar, girs argumentals poc esperats i petites pistes ens portaran a descobrir el qui i el perquè de tot plegat.
Una construcció i evolució tant de la novel·la com de la pròpia autora qui demostra que la seva prosa va a més, copsa més profunditat i aconsegueix un fort lligam entre personatges i lector.
Com molt bé ens presenta la portada, una lectura ideal per aquests dies més freds al caliu d'un bon braser.

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
crucedecaminos
 27 diciembre 2018
Ressenya publicada al meu blog Cruce de Caminos
Us explicava a finals de 2016 que Llibres del Delicte és una editorial pedrera de nous escriptors negrecriminals en català. Deia, que calculava que més del 50% de les publicacions de l'editorial son presentacions d'escriptors, primeres novel.les. Ara no sé com estarà el percentatge, tampoc importa el número, importa el fet i hi ha un altre fet i és que Llibres del Delicte continua confiant en aquests escriptors per publicar la seva segona novel.la com és el cas de la Dora Muñoz.
A finals d'aquell 2016, vaig editar i publicar un llibre de relats que era el recull dels millors relats que es van presentar al I Premi Cruce de Caminos de relat curt en català. La guanyadora va ser la Núria Martínez, fa poc a publicat la seva primera novel.la Peces d'un trencaclosques, amb un relat que donava nom a l'antologia, Un malson. Dins d'aquella antologia també hi havia un relat de la Dora Muñoz.
Caliu sota les cendres és doncs la segona novel.la de Dora Muñoz i és un canvi de registre interessant respecte a la seva primera novel.la, Mare per un fill. És una novel.la més procedimental, potser presentació de sotinspectora Cami.la Vázquez, la investigadora principal de l'assassinat d'un empresari, però amb la mateixa càrrega de sentiments i sobretot patiment de quasi tots els personatges.
SEGUINT LLEGINT a l'enllaç
Enlace: http://crucesdecaminos.blogs..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
otros libros clasificados: ThrillerVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro
Test Ver más

La novela negra en el cine

¿Cuál de las siguientes adaptaciones cinematográficas basadas en las novelas de James Ellroy, fue dirigida por Brian De Palma?

L.A. Confidential (Los Ángeles al desnudo)
La Dalia Negra (The Black Dahlia)
Dueños de la calle (Street Kings)
Dark Blue (El rostro oscuro de la ley)

10 preguntas
28 lectores participarón
Thèmes : novela negra criminal , novela policiaca negra de accion , novela negra policiaca de intriga adictiva , novela policíaca , cineCrear un test sobre este libro
{* *}