InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
ISBN : 8412062515
Editorial: Llibres del Delicte (09/09/2019)

Calificación promedio : 4.5/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
Quan l’asseguradora dels Masdeu detecta que el Miró valorat en tres milions d’euros que tenen al seu iot és una falsificació, contracten l’Adriana per descobrir com ha pogut desaparèixer el quadre original durant els últims viatges del matrimoni.

La investigació de la detectiva i del seu ajudant, un expert informàtic que haurà d’abandonar el món virtual i infiltrar-se al iot per ajudar l’Adriana si volen resoldre el cas, els durà a una trama de corru... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Bookshop ORGCasa del libroAmazon ESAgapea
Críticas, Reseñas y Opiniones (2) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 09 septiembre 2019
Fa uns dies vaig rebre de mans d'un gran amic i editor, en Marc Moreno, un exemplar de El despertar del navegant, la darrera aposta de Llibres del Delicte que avui ja podreu trobar a les llibreries.
No havia llegit res fins al moment de la seva autora, Maribel Torres i en certa manera de tant en tant ja m'agrada descobrir nous autor que poden aportar una nova visió al gènere negre, un aspecte decisiu per l'editorial.
La nostra protagonista és l'Ariadna, una investigadora privada o detectiva qui rep un encàrrec força compromès. L'asseguradora de la família Masdeu ha descobert que un Miró que penjava ales parets del seu iot Zenit ha sigut canviat per una falsificació de gran qualitat.
Aquests no volen aixecar la llebre i l'Ariadna amb l'ajuda d'en Pau, un geni de la informàtica hauran de descobrir que ha passat sense que els propietaris se'n assabentin.
La introducció ja ens fa veure que no tot serà fàcil, també he de reconèixer que em va sobtar que un quadre d'aquest valor estigues en un iot que com a molt es fa servir sis mesos l'any, però els rics i les seves extravagàncies em queden una mica lluny.
Així comença un cas que podria semblar força senzill i que s'anirà complicant entreteixint amb la falsificació d'art, la corrupció, el xantatge, l'especulació immobiliària a la Costa Brava i diversos fils conductors que crearan una visió més amplia del que semblava un fet puntual i aïllat.
La prosa de l'autora és molt fluida, gairebé com un cant de sirenes que t'atrapa en la seva xarxa i no et deixa marxar, manté un ritme lineal i un tempo sostingut amb uns moments de tensió que fan despertar el lector i no només al navegant.
Els seus personatges no són complicats, estan molt ben construïts i alhora els fa propers al lector, m'ha sigut molt fàcil empatitzar amb ells i voler acompanyar-los en els seus descobriments.
No ens podem oblidar del marc geogràfic meravellós de la Costa Brava, un lloc que convida a pensar en platges i vacances i en aquest cas amaga molt més del que els sol fa brillar.
La seva lectura se m'ha fet curta, és d'aquelles histories que agrada ja que en el fons és molt rodona, tot té un motiu i un perquè i a l'anar-ho desgranant sembla que la trama flueixi com una pujada de la marea, poc a poc però va guanyant terreny en el cor del lector.

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
crucedecaminos
 18 octubre 2019
No sé com ho aconsegueix en Marc Moreno, editor de Llibres del Delicte, per a que cada novel.la tinguin la seva personalitat pròpia i les trames no es repeteixin. Porto cinc anys ressenyant les publicacions de la petita editorial negrecriminal i encara no he trobat cap en la que pugui dir que això ja ho havia publicat. I mira que fa anys em van dir que tot estava escrit.
Estem acostumats a que les històries estiguin més localitzades a la capital de Catalunya. Per això crec que les novel.les que estan descentralitzades tenen un punt més, Barcelona està força trillada, encara que no els seus personatges d'aquí que sigui una font quasi inesgotable de històries, però com deia, per a mi són molt interessants els llibres que mostren territori. La Maribel Torres aprofita molts moments de El despertar del navegant per dibuixar indrets peculiars de la província de Girona.
Bon debut de la garrotxina amb una novel.la gestada després de la seva participació en el recull de relats publicats per Llibres del Delicte al 2017, Assassins de Girona, on publica "Suïcidi sense motius aparents", un relat policial que li dóna prou confiança per treballar la novel.la i arribar a publicar-la.
Quants autors han donat el salt del relat a la novel.la amb Llibres del Delicte?
Maribel Torres està molt conscienciada i preocupada per la igualtat de gènere i per això, de forma meditada i buscada, fa que la protagonista de la història sigui una detectiva, que no una dona detectiu, per trencar estereotips, doncs segur que la majoria de gent que pensa en un detectiu veu un home.
L'Ariadna, la detectiva, estarà acompanyada d'en Pau, molt diferents entre ells, però força complementaris cosa que dona joc a la part personal i relacional de la novel.la ben equilibrada amb la purament casuística i procedimental.
Que desaprofitat el fet de tenir un quadre de Miró dintre d'un iot. Crec que això també actua com un punt de critica dins la trama, com també ho és fet de reivindicar que s'estan destruint espais naturals com podrien ser els de la Costa Brava. Desgraciadament un tema d'actualitat, que conec força, us recordo que sóc de Begur, i on la novel.la negra torna a posar el focus amb aquesta voluntat innata de crítica social.
La lectura es fa curta gràcies a un llenguatge planer i fresc que no fa una altra cosa que convidar a seguir llegint.
Us atreviu a mirar fixament el quadre de Miró El despertar del navegant?
RESSENYA PUBLICADA EN CRUCE DE CAMINOS
Enlace: http://crucesdecaminos.blogs..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
otros libros clasificados: Literatura catalanaVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Bookshop ORGCasa del libroAmazon ESAgapea

Otros libros de Maribel Torres (1)Ver más
Test Ver más

Literatura española

¿Quién es el autor/la autora de Episodios Nacionales?

Emilia Pardo Bazán
Benito Perez Galdós
Rosalía De Castro
Gustavo Adolfo Bécquer

5 preguntas
188 lectores participarón
Thèmes : literatura españolaCrear un test sobre este libro