InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français

Llibres del Delicte


Libros populares ver más


Críticas recientes
LaPetitaLlibreria
 20 julio 2020
Halley 2042 de Anna Carreras
Quan en Marc Moreno em va recomanar llegir Halley 2042 només em va dir que em sorprendria, que era molt diferent al que estava acostumada a llegir en els títols de Llibres del Delicte i tenia tota la raó.

Només puc donar-te les gràcies per retrobar-me amb Anna Carreras a qui vaig descobrir en “Assassins de Girona”.

Els nostres protagonistes són dos germans, en Lluis que treballa en un forn i la Laia que escriu contes, la seva vida és tranquil·la fins que ja no poden dormir de nit, les parets primes els permeten escoltar uns sorolls que no els deixen indiferents ( i a vosaltres tampoc us hi deixaran), la qüestió és que els germans canvien d’habitació i la Laia vol descobrir que passa a casa de la seva veïna de noranta anys i de la dona que la cuida.

La Laia començarà a escriure sobre allò que va descobrint, un conte en temps real on una investigació innocent es transforma en el descobriment de secrets que millor no haver-los descobert o això semblarà.

Aquesta historia té la seva trama negra que flueix entre d’altres temes com el tecnològic, el món actual, el sexe, l’amor futurista, les dobles vides.... té de tot i no li manca res.

Voleu saber que descobrirà la Laia? Doncs bé... llegiu la novel·la, us prometo que val la pena, una historia que va ser publicada pocs dies abans del confinament i que per sort té ara una segona oportunitat en tots vosaltres.

La prosa e l’autora es lleugera, propera al lector, te un tempo allegro que s’accelerà en el punt just, la foscor del negre guanyarà intensitat i llum amb un punt de comèdia i la pujada de la temperatura.

Se m’ha fet molt curta la seva lectura, una d’aquelles histories que vols acabar ràpid ja que estàs atrapat entre les seves planes i alhora voldries que no acabes per poder continuar gaudint del seus fils que no perden punt.

Uns personatges magnífics, tant els protagonistes com els secundaris... Una novel·la que m’ha sorprès molt gratament.

La seva portada ho explica molt millor que la seva contraportada.


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
crucedecaminos
 19 mayo 2020
Halley 2042 de Anna Carreras
«Una sorprenent i arriscada novel.la barreja de gèneres».Ressenya completa a l'enllaç
Enlace: https://crucesdecaminos.blog..
Comentar  Me gusta         00
LaPetitaLlibreria
 31 enero 2020
El mal pare de Pep Prieto
Avui ens endinsarem en el negre més criminal que hi ha, el negre d’una ànima corrupte. Llibres del delicte ens presenta la novel·la de Pep Prieto on les dues cares de la moneda, on la cara que es mostra en públic i la cara sense mascara que es veu a la intimitat es donen de la mà.

El mal pare arrenca amb una presentació on coneixerem els tres fills de l’arqueòleg Sadurní Castells, en Jan, la Nut i la Nix, tres criatures amb noms de Déus romans, grecs i egipcis i com en parla la mitologia el Déus no tenien bona sintonia entre ells i aquests germans tampoc.

Al morir la mare van quedar-se sense el referent de la persona que els estimava i no els quedarà més remei que fer un front comú.

Ja sent grans la mort del seu pare els presenta una sorpresa molt desagradable, en el gruix de l’herència els ha deixat un castell perdut en el no res on descobreixen un soterrani ple de calaixos amb noms de nens i nenes desapareguts, tant del nostre territori com de l‘estranger.

A partir d’aquest moment l’autor intercala capítols del present amb els del passat, així és com el lector descobrirà que en Jan és el que més s’assembla al seu pare, que la Nut va patir un “accident” i la Nix va ser violada, tots ells tenen la seva pròpia carrega emocional que els fa ser individualistes, la família per a ells no existeix, comparteixen lligams de sang i poc més.

Aquests tres personatges estan molt ben construïts, la seva psicologia i evolució és molt complexa i detallada, fet que enriqueix una trama que s’anirà complicant a passes gegantines.

És en aquest punt que el lector descobrirà realment les dues cares del pare, un home ben vist i respectat en la societat mentre que a casa era l’home del sac, (ja comprendreu per que li dono aquest nom).

Un home que formava part d’una organització criminal i que un cop mort posa als seus fills en perill i qui sap si en sortiran vius.

Dues trames que s’entrellacen per fer encaixar les peces de les dues vides del pare i construir així la realitat que cadascun d’ells ha viscut de manera fragmentada.

La prosa de l’autor manté un tempo sostingut i el fet d’anar intercalant els capítols per donar pinzellades del passat aconsegueix donar-li profunditat sense parar ni fer pesada la narració. Les descripcions són acurades i aconsegueix transportar al lector a la vida dels tres germans.

Una lectura molt negra sense excés de sang i fetge, sinó d’un negre malaltís, psicològic, agressiu, calculat i molt fred.


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
{* *}