InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
>

Crítica de crucedecaminos


crucedecaminos
18 October 2019
No sé com ho aconsegueix en Marc Moreno, editor de Llibres del Delicte, per a que cada novel.la tinguin la seva personalitat pròpia i les trames no es repeteixin. Porto cinc anys ressenyant les publicacions de la petita editorial negrecriminal i encara no he trobat cap en la que pugui dir que això ja ho havia publicat. I mira que fa anys em van dir que tot estava escrit.

Estem acostumats a que les històries estiguin més localitzades a la capital de Catalunya. Per això crec que les novel.les que estan descentralitzades tenen un punt més, Barcelona està força trillada, encara que no els seus personatges d'aquí que sigui una font quasi inesgotable de històries, però com deia, per a mi són molt interessants els llibres que mostren territori. La Maribel Torres aprofita molts moments de El despertar del navegant per dibuixar indrets peculiars de la província de Girona.

Bon debut de la garrotxina amb una novel.la gestada després de la seva participació en el recull de relats publicats per Llibres del Delicte al 2017, Assassins de Girona, on publica "Suïcidi sense motius aparents", un relat policial que li dóna prou confiança per treballar la novel.la i arribar a publicar-la.
Quants autors han donat el salt del relat a la novel.la amb Llibres del Delicte?

Maribel Torres està molt conscienciada i preocupada per la igualtat de gènere i per això, de forma meditada i buscada, fa que la protagonista de la història sigui una detectiva, que no una dona detectiu, per trencar estereotips, doncs segur que la majoria de gent que pensa en un detectiu veu un home.
L'Ariadna, la detectiva, estarà acompanyada d'en Pau, molt diferents entre ells, però força complementaris cosa que dona joc a la part personal i relacional de la novel.la ben equilibrada amb la purament casuística i procedimental.

Que desaprofitat el fet de tenir un quadre de Miró dintre d'un iot. Crec que això també actua com un punt de critica dins la trama, com també ho és fet de reivindicar que s'estan destruint espais naturals com podrien ser els de la Costa Brava. Desgraciadament un tema d'actualitat, que conec força, us recordo que sóc de Begur, i on la novel.la negra torna a posar el focus amb aquesta voluntat innata de crítica social.

La lectura es fa curta gràcies a un llenguatge planer i fresc que no fa una altra cosa que convidar a seguir llegint.

Us atreviu a mirar fixament el quadre de Miró El despertar del navegant?

RESSENYA PUBLICADA EN CRUCE DE CAMINOS
Enlace: http://crucesdecaminos.blogs..
Comentar  Me gusta         10



Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Apreciaron esta crítica ()(1)ver más