InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest

Liana Editorial

Liana, como raíz aérea y voluble en busca de nuevas conexiones, porque les gustan los libros que mueven y transforman.

Libros populares ver más


Críticas recientes
magelsa
 04 July 2024
Tiko & Mika. El nen amanit: 19 de Raquel Bonita
L'autora i il·lstradora d'aquest còmic per a primers lectors ha tingut una idea meravellosa. A partir d'una situació que se sol repetir bastant en els centres escolars quan arriba el bon oratge ens mostra tot un microcosmos d'aliances, diàlegs i lluita d'un grup d'infants d'allò més divertit i ingenió.

En Tiko (Enric) i la Mika (Micaela) són dos germans bessons i pèl-rojos que ho comparteixen tot, fins i tot els polls que un dia els ocupen el cap i els provoquen molta picor. El primer a agafar-los és en Tiko i la picor li ocasiona molts incidents com ser expulsat de classe, caure per les escales i fins i tot perdre al futbol. Convençut que alguna cosa de les grosses li passa, en Tiko li ho conta a la colla i un d'ells que és un set-ciències li diagnostica que té polls i que els ha de matar.

A casa la família aconsegueix aniquilar tots els polls dels caps dels dos germans i a l'endemà a l'escola tots els companys comparteixen els remeis que els han sotmés els pares per acabar amb la molesta plaga: alguns amb vinagre i d'altres per rapar-los per complet.

Una història molt divertida dividida en cinc parts atenent a l'escenari on es desenvolupen els fets i que té un final bastant original. La Raquel Bonita ens presenta una història molt divertida que posa en el centre els nens i com reaccionen enfront una situació que els ocasiona molts entrebancs i malgrat la reticiència inicial de contar-ho a casa descobreixen que és la millor manera per acabar amb el problema.

El vocabulari que fan servir els personatges és molt natural i versemblant i les il·lustracions situen perfectament el lector en cada moment de la història ja que donen veu fins i tot a les bestioles que poblen el cabet dels més petits. El text juga amb la tipografia i el format de les imatges recorda al còmic. Una història que agradarà a lectors de totes les edats i que encoratjarà els nens a confiar en els adults.

+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
magelsa
 04 July 2024
I si fos una altra cosa?: 15 de Bruno Zocca
Els més menuts s`ho qüestionen tot i no dubten a assetjar amb preguntes els seus pares sobre les coses als adults semblen intrascendentes i per ells és el més important del món.

El protagonista d'aquest àlbum il·lustrat explora la seva identidad a partir de la imatge que li retorna el mirall i a partir d'aquí comença a fabular sobre com seria la seva vida si fos un seguit d'animals, objectes, fenòmens, etc.

Per exemple, si fos un ocell se la passaria cantant i si fos el sol es llevaria molt més tard. Sempre sota la mirada atenta del gat de la família que ben aviat es converteix en l'eix de les seves suposicions perquè aquest, el gat, també pot ser una altra cosa i aleshores...

Una magnífica història molt ben il·lustrada que no passarà desapercebuda i que resulta molt motivadora per despertar el sentit crític dels infants i fer veure els pares i educadors que han d'alimentar la seva curiositat insaciable. Les imatges se succeeixen a poc a poc al principi fins ocupar tota una pàgina i fins i tot doble pàgina per representar el protagonista, el gat i tot un seguit d'elements que poble la seva imaginació en un escenari ambientat de manera un poc retro, de moda passada, que farà les delícies de lectors a l'estil d'Ungerer.
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00