InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8416698767
199 páginas
Editorial: SEMBRA LLIBRES COOP. V. (30/11/-1)

Calificación promedio : 5/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
«Coneixes algun col·lectiu o dona del passat del feminisme valencià? Com va començar el feminisme a la nostra terra? Quins són els episodis de lluita feminista més importants al País Valencià? És molt possible que la teua resposta siga negativa, com també ho era per a nosaltres abans d’iniciar aquest camí.»

Aquest és el colpidor punt de partida de Venim de lluny. Un llibre bàsic i necessari per a recuperar, entendre i dignificar la història popular de... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
Paginas_adulteradas
 19 February 2023
Les protagonistes de Venim de lluny són les guerrilleres, les obreres, les republicanes, les mestres i les militants. Són les dones que van prendre consciència de les seues condicions socials i materials i van lluitar per a millorar-les. Per a això, les autores d'aquesta col·lecció de mini assajos fan un repàs del moviment feminista, des de les primeres republicanes del segle XIX que exigien l'emancipació a través de l'educació, passant pels orígens del feminisme socialista i fins a la resistència de les dones antifeixistes.

Dins del republicanisme valencià, la primera referència la trobem a Alacant, amb el Club Republicà Femení inaugurat en 1869 i liderat per Rita Bataller. La següent organització femenina rellevant és l'Associació General Femenina, fundada en 1897, amb un dogma que girava entorn de l'educació femenina, perquè pensaven que a través d'ella s'aconseguiria l'emancipació. Amb aquest propòsit, van formar en 1902 una escola nocturna dirigida per dones i per a dones. Sabíeu que les germanes Ana Carvia Bernal i Amalia Carvia Bernal són considerades les pioneres del primer sufragisme espanyol i de la tasca per l'educació femenina? O que Elena Just, figura referent del primer feminisme valencià, va ser una de les primeres a defensar el matrimoni civil públicament?

Més tard, a Alacant, les cigarreres van fundar la primera organització de dones treballadores, La feminista (1910), i les espardanyeres d'Elx, la primera organització obrera de tot l'Estat a definir-se feminista, La Unió, Societat Feminista de Resistència i Socors Mutus d'Elx (1900). També ha sigut molt sorprenent saber que dones pertanyents als col·lectius feministes de Castelló van assistir en 1976 a les I Jornades Catalanes de la Dona de Barcelona. Venim de lluny és un llibre necessari per a dialogar amb el passat i reconstruir la memòria de les oblidades, dels subjectes històrics femenins silenciats pel patriarcat. En poques pàgines crea i reivindica referents pròxims, que van passejar pels carrers del País Valencià, els nostres carrers.
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
Libros más populares de la semana Ver más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro




Test Ver más

Cazadores de sombras ¿Cuánto sabes de la saga?

¿Quién escribió la saga?

Stephanie Meyer
Cassandra Clare
A. G. Howard
Laura Gallego

15 preguntas
84 lectores participarón
Thèmes : cazadores de sombras , saga paranormal romantica juvenilCrear un test sobre este libro