InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
>

Crítica de Literannia


Literannia
30 July 2023
El silenci com a única forma possible de resistència. Un oficial nazi s'instal•la a casa d'un home gran que viu amb la seva neboda durant l'ocupació de França de la 2a Guerra Mundial. Es mostra educat i amb admiració pel país que vol subjugar. de fet, creu que fer-ho és la seva única salvació i així els hi explica als seus amfitrions; això i moltes altres coses, cada nit els hi parla, sense estirabots ni perdre mai l'esperança de poder esquerdar el mur silenciós d'absoluta indiferència que han construït davant seu.
És una novel•la preciosa i plena de sentiments continguts, barrejats i confusos i d'una força de voluntat impertèrrita, personificada especialment en la noia jove, que va convertir aquest llibre en un símbol de la França en guerra que es llegia i es distribuïa d'amagat per mantenir la moral i que es llegeix amb l'ai al cor.
Curta i planera, és una història narrada per l'oncle en primera persona però, no només parla d'ells. També, reflexa les contradiccions del soldat que a l'igual que els seus amfitrions es deu a la seva pàtria.
És una obra molt potent i plena de dignitat, una sorpresa inesperada molt recomanable.
Comentar  Me gusta         00



Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro