InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
ISBN : 8429777466
Editorial: Edicions 62 (09/01/2019)

Calificación promedio : 4.75/5 (sobre 2 calificaciones)
Resumen:
A principis dels seixanta Catalunya rep una forta onada d’immigrants procedents d’Andalusia.
Jornalers que fugen de la seva terra a causa de la precarietat d’uns treballs en condicions infrahumanes
i que arriben a milers a Barcelona amb el tren Catalán. Terrassa viu, en canvi, un
boom industrial; el fum dels vapors de la indústria tèxtil son el testimoni d’una riquesa que va
en augment.
Aquesta és la història d’una noia cordovesa d... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (2) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 18 febrero 2019
Avui us presentem una obra impressionant que sorgeix de la ploma del gran Santi Baró. Ja ens va convèncer amb novel·les juvenils com “Fario” i ara ens ha encantat amb aquesta obra adreçada al públic adult.
A La filla de la tempesta coneixerem a la Mariana, una noia nascuda a Córdoba que arriba a Catalunya als anys seixanta en el boom de la immigració i una maleta plena de somnis i il·lusions.
El treball a Andalusia i les condicions de vida són molt precàries i per aquest motiu un allau de trens verds esperança arriben a Catalunya amb ganes de progressar i amb el boom industrial oferir als seus un millor futur més digne.
Però les decisions no són fàcils i molt menys emprendre un viatge cap allò desconegut.
La noia és molt espavilada i ben aviat aconsegueix una feina a una fabrica i el seu pare compra una parcel·la a una barriada gairebé deserta.
Per fi sembla que les coses comencen a rutllar bé i aconsegueixen estabilitat, moltes amistats i un gran acolliment a la terra catalana però una tempesta els sorprendrà i s'endurà els seus somnis aigua avall.
Sembla mentida com a vegades el destí o la casualitat es confabulen per no deixar aixecar cap!
Com afrontaran aquest nou cop del destí i de les forces de la naturalesa?
Prefereixo que ho descobriu vosaltres mateixos desgranat aquesta impressionant aventura que ens ofereix Edicions 62.
Una historia en la qual Andalusia i Catalunya apareixen retratades molt fidelment en el marc històric de la Espanya de la repressió i els resquicis de la post guerra.
Clars i obscurs entre les cases humils de les barriades perifèriques i la riquesa de les cases benestants d'on destaca el verd de l'esperança dels trens.
És un gran homenatge al fenomen migratori més important de la Península Ibèrica tractant-lo molt més enllà que des de l'estadística i el nombre de personen que venen.
És una novel·la de sentiments que analitza molt profundament les emocions del moment de la partida, de l'arribada, del misteri i dels interrogants més humans.
És un gran tribut a tots els homes i les dones que van deixar casa seva per oferir un futur digne a les seves famílies i ningú millor que la Mariana per tal de mostrar-nos aquest moment.
La voleu conèixer? La voleu acompanyar?
Us asseguro que no us en penedireu doncs a més de gaudir d'una gran narració gaudireu d'una gran reflexió sobre la naturalesa humana i sobre un període històric del que es parla ben poc.

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
Laia
 03 febrero 2019
La hija de la tormenta es una historia que me toca de cerca. Vivo en cinco minutos de Terrassa, los callejones y las plazas son lugares por las que he paseado. La riada me es conocida, aquí en Rubí, también se notó, una gran catástrofe que nadie ha podido nunca olvidar. Ciudades como somos, tenemos una gran cantidad de gente de todas partes de España, las barriadas se han hecho tan nuestras que ya todos somos de aquí, de la terra, pero podemos ver como los apellidos delatan nuestra honorable procedencia, supervivientes.
La historia de la Mariana nos atrapa por su calidad narrativa. Hilada hasta el detalle, callejones y barriadas. Gran cantidad de detalles que nos llevan a este 1960, la moda, las fábricas e incluso la mentalidad. La historia no acontece una gran intriga hasta el epílogo, pero el hilo de amor prohibido mantiene un ritmo de lectura alto.
Narrada como una gran confesión desde el presente, la Mariana nos va descubriendo su juventud poco a poco, desde aquel primer amor hasta como pasó de su trabajo en el campo al que se podría decir un sueño dantesco.
Una reflexión que nos muestra como, el que nosotros despreciamos puede ser el paraíso para otro.
Tengo que admitir que este no se mi tipo de libro, me gusta la ficción sí, pero acostumbro a leer más young adulto o ciencia ficción, la contemporánea se aleja un poco de mi estilo de lectura.
El descubrimiento de este libro es un recordatorio de la importancia de la pequeña librería, ya sabéis, al librería de pueblo de toda la vida. Admiro mi librero, llamada inicialmente por la presentación (a la que acudiré de aquí dos semanas) cogí el libro, su recomendación acabó de reafirmar mi determino por llevármelo en casa, y tengo que decir que ha durado muy poco. Dos días.
Las librerías independientes son capaces de descubrirnos libros muy diferentes, nos ayudan a salir de nuestra zona de confort y a veces nos dan cosas tan buenas como esta.
Enlace: https://laiaisreading.blogsp..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
Citas y frases (1) Añadir cita
LaiaLaia11 marzo 2019
Però callaven, tothom callava, homes i dones callàvem perquè teníem tan poca cosa que no teníem ni veu.
Comentar  Me gusta         20
otros libros clasificados: historiaVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro
Test Ver más

Literatura española

¿Quién es el autor/la autora de Episodios Nacionales?

Emilia Pardo Bazán
Benito Perez Galdós
Rosalía De Castro
Gustavo Adolfo Bécquer

5 preguntas
130 lectores participarón
Thèmes : literatura españolaCrear un test sobre este libro
{* *}