InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français
ISBN : 8490341214
Editorial: Cossetània (11/03/2013)

Calificación promedio : 5/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
El Patufet, protagonista d'un dels contes populars catalans més coneguts arreu, és l'encarregat d'explicar a una colla de nens i nenes les tradicions festives del nostre país, en una revisita tendra i divertida del costumari català. En aquest conte el Pat
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 02 julio 2019
Em trobo entre mans amb Fem una mona de Pasqua?, un nou conte protagonitzat pel Patufet on explica a la canalla les tradicions catalanes.

Potser, la majoria dels nens d'ara prefereixen videojocs i d'altres entreteniments per passar els dies de vacances escolars d'aquest període de l'any, però personalment i com a mestra crec que Cossetània ha apostat fort pel costumari català adaptat als minyons de casa que els entretindrà per la seva qualitat narrativa i les seves il·lustracions alhora que el podem dirigir com una eina didàctica per tal de mostrar-los de manera amena, àgil i desenfadada allò que celebrem aquests dies i el perquè.
En aquest conte escrit en rodolins com ja ens tenen acostumats en Roger Roig i il·lustrat amb molt detall per Hugo Prades ens expliquen com en Patufet s'enfronta a la Setmana Santa.
Comencem des de l'acomiadament del rei de la burla, el Senyor Carnestoltes i de l'avorrida i xacrosa Vella Quaresma.
En Patufet i la seva colla d'amics van a beneir els palmons i les palmes el dia de Rams, uns dies més tard viuen el recolliment i el sentiment dels passos i de la passió fins a arribar a l'esclat d'alegria de fer la mona de Pasqua.
Crec que està molt ben buscat el punt de vista des d'on s'explica doncs tot i fer menció a festes religioses, i aprofundeixen en la mesura que els nanos la poden entendre. Els adults de casa o els mestres si que podem fer servir aquest conte com a un punt de partida per treballar temes més religiosos però aquest llibre és apte per a qualsevol infant sigui quina sigui la religió que professi.
Un altre punt a favor és el fet de fer la Mona a casa, en temps consumistes la compràvem i ens perdíem el ritual d'empastifar-nos, dissenyar-la i gaudir de la família elaborant tan selecte dolç.
Crec que s'ha de ser molt valent per escriure per un públic infantil ja que són molt crítics i selectius, però amb aquest volum no patiu que l'èxit està assegurat.
Us aconsello que si us ha agradat i ha tingut bona acollida, també podeu aprofitar i cercar a l'editorial altres tradicions que també repassen i rescaten de les mans de l'oblit o la distorsió temporal.
Us recomano que us apliqueu els consells que ens inculca en Patufet i us animeu a fer unes mones ben bones!
Bona Pasqua!
Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
otros libros clasificados: Libros ilustradosVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro


Lectores (1) Ver más
Test Ver más

Literatura española

¿Quién es el autor/la autora de Episodios Nacionales?

Emilia Pardo Bazán
Benito Perez Galdós
Rosalía De Castro
Gustavo Adolfo Bécquer

5 preguntas
79 lectores participarón
Thèmes : literatura españolaCrear un test sobre este libro
{* *}