[GAL] Pode que fose a única persoa do mundo que quedase por ler "O lapis do carpinteiro". Lembro que sendo adolescente faláronnos del no instituto e quixen collelo por Nadal pero meu tío díxome que xa o tiñamos na casa e pensei: "bueno, pois xa o collerei un día destes". E aí foi quedando, entre todos eses centos de libros que sempre fan que me sinta abrumada en busca de novas lecturas. Ata agora, que animada por algunha reseña do #retolibroscontos (non lembro de quen) de Instagram de hai uns meses decidín que era o momento. A pesar de que o modo en que está narrado ao principio fixo que me sentise un pouco descolocada, xa que os diálogos non están marcados e hai algún pequeno salto temporal, a verdade é que me enganchou completamente. Que vos vou contar sobre unha historia tan coñecida? É un libro sobre a guerra e a represión, pero tamén sobre o amor e a esperanza. A verdade é que non agardaba atoparme unha historia tan fermosa e cativadora, dado que realmente os feitos que narra son todo o contrario. Pero Manuel Rivas cóntaos dun xeito fascinante. [CAS] Puede que fuese la única persona del mundo que quedase por leer "O lapis do carpinteiro". Recuerdo que siendo adolescente nos hablaron de él en el instituto y quise cogerlo por Navidad pero mi tío me dijo que ya lo teníamos en casa y pensé: "bueno, pues ya lo cogeré un día de estos". Y ahí fue quedando, entre todos esos cientos de libros que siempre hacen que me sienta abrumada en busca de nuevas lecturas. Hasta ahora, que animada por alguna reseña del #retolibroscontos (non lembro de quen) de Instagram de hace unos meses decidí que era el momento. A pesar de que el modo en que está narrado al principio hizo que me sintiese un poco descolocada, ya que los diálogos no están marcados y hay algún pequeño salto temporal, la verdad es que me enganchó completamente. ¿Qué os voy a contar sobre una historia tan conocida? Es un libro sobre la guerra y la represión, pero también sobre el amor y la esperanza. La verdad es que no esperaba encontrarme una historia tan hermosa y cautivadora, dado que realmente los hechos que narra son todo lo contrario. Pero Manuel Rivas los cuent de un modo fascinante. |