InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8494582674
136 páginas
Editorial: Llibres del Delicte (24/07/2017)

Calificación promedio : 5/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
Aún no tenemos la descripción del editor en nuestra base de datos (contraportada)
Añadir la descripción del editor

También puedes contribuir a la descripción colectiva redactada por los miembros de Babelio.
Contribuir a la descripción colectiva
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 29 August 2018
Avui la veu de Raquel Gámez Serrano, autora que ens va atrapar amb “A la seva pell”, s'alça per denunciar, explicar i mostrar una realitat que passa ben a prop nostre i a la que girem l'esquena com si no anés amb nosaltres.

Si algú preguntes què és un CIE molts no tindrien una resposta clara o encertada, encara que si les maregem una mica i preguntéssim per ECI tothom ho sabria, som una societat materialista i que domina allò que li interessa i que el que queda una mica més enllà i de manera més directa no ens toca hi passem de puntetes.

Un CIE és un Centre d'Internament d'Estrangers, d'aquelles persones que arriben a les nostres terres amb una mà al davant i una al darrera, amb un gran bagatge emocional i que han fugit del seu país no per gust, sinó per poder sobreviure ja sigui a la fam, a la guerra o a la inutilitat dels grans càrrecs que no veuen que rere disputes internacionals, el poder i el control, hi ha vides que es perden i d'altres que s'escapen.

Començant per un pròleg punyent signat per Karlos Castilla així se'ns presenta Els CIE o la il·legalitat institucional, un assaig format per capítols curts on hi ha reflexions, possibles solucions i molta humanitat.

Llegireu sobre la duresa d'aquests centres, la manca de recursos tant personals com sanitaris, testimonis reals de persones que passen per aquest periple i una veu que sense intenció d'alliçonar toca la fibra sensible de qui la llegeix.

Una lectura ràpida i colpidora, amb un llenguatge senzill i planer, directe i sense giravolts que no porten enlloc, és un mèrit i s'ha de reconèixer que l'autora posa fil a l'agulla i va al gra deixant la palla pels polítics que parlen molt i en realitat no diuen res.

És una llàstima que sigui la veu d'una persona del carrer, una escriptora i amiga, qui hagi de posar la cartes a sobre de la taula i parlar clar, crec que Llibres del Delicte encerta de ple i els hi recomanaria que regalessin més d'un exemplar als polítics que són els que podrien fer millorar les coses.

Llegiu-lo i no us en penedireu, és realment con l'avió d'origami de la seva portada que vola lliure per sortir-ne i aconseguir el seu propòsit.
Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
otros libros clasificados: ensayoVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro

Otros libros de Raquel Gámez Serrano (2)Ver más

Lectores (1) Ver más




Test Ver más

Literatura española

¿Quién es el autor/la autora de Episodios Nacionales?

Emilia Pardo Bazán
Benito Perez Galdós
Rosalía De Castro
Gustavo Adolfo Bécquer

5 preguntas
269 lectores participarón
Thèmes : literatura españolaCrear un test sobre este libro