InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français
ISBN : 8412168607
Editorial: Les Hores (01/07/2020)

Calificación promedio : 4/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
“Vaig trobar l’autoestopista fa sis anys, en una petita ciutat del sud-est de França, després de quinze anys durant els quals, malgrat no haver-lo oblidat del tot (l’autoestopista no és de la mena d’homes que es poden oblidar), havia deixat de pensar-hi almenys tan sovint com en el passat.

El vaig trobar enamorat, instal·lat, convertit en pare. Vaig recordar tot el que havíem compartit en el passat, i també que li havia demanat que sortís de la meva v... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 25 septiembre 2020
Avui us vull presentar la novel·la guanyadora del Premi Femina 2019 que s'amaga rere el títol Per la carretera i que ens presenta l'Editorial Les Hores amb una portada marcada pel blau i on veiem en una carretera un cotxe i a un home a la vorera caminant, esperant... un autoestopista.
Sylvain Prudhomme és un reconegut escriptor francès i entre les seves obres destaquen "Là, avait dit Bahi", "Les Grands" i "Légende".
No tinc mai la inèrcia de començar pel final però després de la seva lectura m'ha convidat a la reflexió: “Tenim la vida que volem? Les decisions que anem prenent al llarg dels anys van dibuixant una vida concreta. Tot no és compatible, cada opció comporta guanys i pèrdues, sempre hem de triar”.
Una veritat d'aquelles que no podem negar, sempre he sentit a dir que la vida és un camí i que quan triem una opció en destriem una d'altre, ja sigui en petites dacions o en decisions més importants. No podem dir blanc i alhora negre.
Aquesta historia ens presenta a tres personatges, un triangle on l'amor serè, madur i obert donarà canvis a les seves vides.
En Sacha és un escriptor de quaranta anys sense lligams però marcat per la rutina i l'estabilitat, les seves decisions l'han dut per aquest camí, un camí en el que es retrobarà amb un vell amic, l'autoestopista, qui s'ha casat i te un fill però que necessita de tant en tant tornar a la carretera, fer autoestop i sentir-se lliure.
La Marie és la veu femenina, la dona de l'autoestopista (e qui no coneixerem el nom), qui es queda a casa fent traduccions i cuidant el seu fill Agustín mentre el seu marit viatja.
El personatge de autoestopista és la dualitat personificada, sent el deure vers la família però alhora sent el desig de ser lliure com abans, de conèixer lloc i gent nova, de sentir la pujada d'adrenalina al pujar a un cotxe diferent, encara que manté el lligam amb la família enviant postals i amb el camí fent fotografies als conductors i tenint els seus emails.
S'establirà una relació diferent i que anirà evolucionant entre el Sacha i la família del seu amic, mentre aquest cada cop s'allunya més.
Tots dos van recórrer el mateix camí fent autoestop però han acabat en punts diferents de a seva vida.
La prosa del autor és delicada i el tempo no és ni ràpid ni lent, és sostingut i els seus personatges tenen personalitats molt diferents i a mi personalment m'ha costat empatitzar amb l'autoestopista i la seva poca conformitat a viure la vida que ha triat, en el fons és egoista de si mateix sense pensar amb la família que ha creat.
Una novel·la que us recomano com a descobriment i com una metàfora més enllà de la vida en si mateixa.

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         40
otros libros clasificados: novela románticaVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESCasa del libro

Otros libros de Sylvain Prudhomme (1)Ver más

Lectores (1) Ver más
Test Ver más

¿Conocedor o experto en literatura francesa?

¿Cuál de los siguientes libros fue escrito por Gustave Flaubert?

Memorias de un loco
El más bello amor
Elogio de París

16 preguntas
33 lectores participarón
Thèmes : literatura francesa , Literatura en francésCrear un test sobre este libro
{* *}