InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8468474924
456 páginas
Editorial: Planeta Cómic (24/01/2012)

Calificación promedio : 4.67/5 (sobre 3 calificaciones)
Resumen:
El anillo del nibelungo (Der Ring des Nibelungen, en alemán) es un ciclo de cuatro óperas épicas,compuestas por Richard Wagner basadas libremente en fi guras y elementos de la mitología germánica, particularmente las Sagas islandesas.

El Anillo ha sido adaptado al comic por el artista P. Craig Russell, conocido por sus adaptaciones de óperas al cómic. Russell adapta el ciclo con una gran sofisticación, creando (por ejemplo) paralelos visuales a los le... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (2) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 20 October 2018
El anillo del Nibelungo (Der Ring des Nibelungen) és un cicle de quatre òperes èpiques composades per Richard Wagner adaptades al còmic per l'artista P. Craig Russell, conegut per les seves adaptacions d'òperes al còmic. Aquestes, basades lliurement en figures i elements de la mitologia germànica, particularment les Sagues islandeses són “El oro del Rin” (Das Rheingold), “La valquiria” (Die Walküre), “Sigfrido” (Siegfried) i “El ocaso de los dioses” (Götterdämmerung). El llibret i la música varen ser escrits per Richard Wagner al llarg de 26 anys entre el 1848 i el 1874.
Aquesta obra està repleta d'escenes i efectes màgics, heroïcitats i baralles per la conquista i possessió de l'anell que es combinen a la perfecció amb l'imaginari de l'autor i ens permet viatjar a l'essència i la voluntat de Wagner a través de les seves vinyetes, on a més de seguir el relat amb la major fidelitat possible, demostra que és un geni del dibuix aconseguint l'expressió a cada un dels seus personatges al llarg de les situacions que es narren.
També té la capacitat de copsar els canvis de ritme, hi ha fragments que passen ràpid amb un disseny ordenat, tranquil i dibuixat amb traç senzill com a “El ocaso de los dioses” que s'allunyen del nervi, l'aglutinament d'informació i el disseny estressant que descriu a “La Valquíria”. És una obra, que sense adonar-te'n, la llegeixes i disfrutes a ritme de Wagner. En poques paraules és la fusió perfecta entre la música i la literatura.
Això si, m'atreviria a dibuixar una espiral d'admiració, primer va ser Wagner que es va rendir a la música al fer aquesta obra que en molts punts, i si ets molt fan dels textos de Tolkien, sembla que aquest darrer s'inspirés o si més no fes captatio benevolentia, es a dir agafar allò que li agrada i repensar-ho per tal de poder-ho aprofitar del caràcter d'alguns guerrers i la seva imatge. Amb tot això en coneixement i sense semblar cap còpia hi ha personatges com Mime, Alberich, el mag i la dona del guerrer que tenen molta semblança física amb Gollum, Smeagol, Gandalf i Galadriel (i més encara després del seu pas per la gran pantalla) així com escenes on l'anell és l'únic element visible o bé l'únic element que tot i estar amagat exerceix un protagonisme gairebé místic, apropant-lo al transcendent.
Un punt extra del títol és el prefaci i la introducció, així com l'explicació de com es va dur a terme l'adaptació de l'obra de Wagner al còmic. Fet que duu a comprendre el gran treball que hi ha a l'hora de revisar un clàssic si es vol fer bé i des de l'admiració que Russell li professa al gran mestre. Per aquest fet, podríem dir que a més de ser una gran obra pot ser una eina didàctica pels escolars, una manera diferent d'aprendre, més atractiva i documentat a la perfecció.
Hi ha una frase en el pròleg en què descriu d'alguna manera l'Il·lusió i la feina que comporta un projecte tant gran: “I és que quan Wagner va caure en la maledicció de l'anell del Nibelung, va crear alguna cosa més que una simple òpera. Així, quan Russell va caure en la mateixa maledicció, va crear alguna cosa més que un còmic”.

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
Yalonso
 31 December 2019
Una hermosa leyenda que se va encadenado parte a parte y que como en un círculo se regresa a los orígenes después de mucho andar.
Me gusta el lenguaje lírico y por suerte no es difícil de entender como otras obras clásicas.
Comentar  Me gusta         10
otros libros clasificados: mitologíaVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro

Otros libros de Philip Craig Russell (2)Ver más




Test Ver más

Música y Literatura

Una oda de Friedrich Schiller se escucha al final de su última sinfonía cantada por un coro.

Beethoven
Brahms
Bruckner

15 preguntas
36 lectores participarón
Thèmes : música , compositor , operaCrear un test sobre este libro