InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
ISBN : 8417353178
Editorial: Més Llibres (15/01/2020)

Calificación promedio : 4.5/5 (sobre 2 calificaciones)
Resumen:
Aún no tenemos la descripción del editor en nuestra base de datos (contraportada)
Añadir la descripción del editor

También puedes contribuir a la descripción colectiva redactada por los miembros de Babelio.
Contribuir a la descripción colectiva
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Bookshop ORGCasa del libroAmazon ESAgapea
Críticas, Reseñas y Opiniones (2) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 10 febrero 2020
Avui us volem presentar un home amb lletres a la sang tant en la seva vessant d'editor a “Llibres del delicte” com a escriptor amb novel·les com: “Independència d'interessos”, “Els silencis dels pactes”, el seu relat a “La reina de diamants”, “Contra l'aparador i “Temps de rates” amb la qual va guanyar el VIII Premi Crims de Tinta.
Els amants de la novel·la negra segur que ja sabeu que estic parlant de Marc Moreno, un home lluitador, emprenedor, apassionat amb allò que fa, capaç de descobrir bona literatura a primer cop d'ull, generós i si m'ho permet, una gran persona amb totes les lletres.
Escapisme és la seva darrera novel·la publicada per Més llibres, un títol molt adequat per resumir el que aquesta trama fosca i amb ànima negra ens vol transmetre.
Abans d'entrar a la trama voldria comentar la portada, una imatge que s'adequa molt bé al seu títol, un home jove, lligat, atrapat, encadenat, sense escapatòria... però el que m'ha cridat més l'atenció és com se li ha eliminat el rostre, la identitat, el seny, com si s'hagués volgut portar a l'anonimat de molts joves que per desgràcia es podrien veure reflectits en el nostre protagonista.
L'Aitor és un personatge egoista, sense estudis ni aspiracions, un jove que veu passar els dies al carrer amb els amics, o el que ell creu que són amics, mentre la seva vida és un desastre absolut, però ja li està bé. És un personatge en una espiral tràgica i asfixiat per la vida. En resum i com diu l'autor és un “loser”.
El seu pare els va abandonar fa molts anys, era drogoaddicte, el seu germà “el conejo” és un bala que només apareix per casa per demanar diners a la seva mare i aquesta no pot estar per ell ja que ha de treballar netejant cases. Una família absolutament desestructurada on realment ningú sembla estimar a ningú.
Tot anirà a pitjor quan la mare cau, o no, per un balcó mentre feia una neteja, a partir d'aquest moment l'Aitor començarà a pensar que fer si la mare es morta, encara que sembla tot un milhomes no pot ni entrar a l'habitació de l'hospital per saber com està.
A partir d'aquest moment sentirà que està realment sol i que vol quelcom més, intentarà solucionar la seva vida amb uns plans absurds i rocambolescos que el portaran a un desenllaç poc esperat.
Tota aquesta situació succeeix a la Verneda, un barri que es transforma en protagonista de la mateixa manera que el lapsus temporal que ens emmarca en els atemptats de les Rambles de Barcelona.
Fins aquí el que us explicaré de la trama, totes les respostes a les preguntes que queden a l'aire les trobareu entre les seves planes.
M'agrada el narrador omniscient, el vocabulari de carrer adaptat a la situació, el retrat dels personatges i dels llocs del barri, la crítica social d'un barri i d'una joventut perduda al carrer i la relació familiar.
La prosa és addictiva, manté un tempo pausat fins que l'Aitor comença a pensar i a tenir idees més o menys encertades on el tempo accelera una mica i el lector passarà de la tragèdia a somriure una mica, no està acostumat a gastar cervell.
Que dura i cruel és la solitud, però potser el seu final sigui inesperat.
Només us puc recomanar que el llegiu. M'ha captivat. No tot el negre ens porta a la sang i fetge, hi ha el negre de l'ànima que pot ser molt més violent.

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
crucedecaminos
 22 enero 2020
En Marc Moreno s'ha convertit en un expert en personatges desballestats que deambulen sense rumb pel carrers de Barcelona aconseguint novel.les negres que no necessiten resoldre un crim, ni cap procés policial, simplement, una novel.la negra de personatges que ens fan trepitjar el terra.
Ambientada temporalment durant els atemptats de la Rambla de Barcelona.
Molt recomanable.
Podeu llegir una completa ressenya al blog CRUCE DE CAMINOS fent clic a l'enllaç
Enlace: https://crucesdecaminos.blog..
Comentar  Me gusta         50
otros libros clasificados: crimenVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Bookshop ORGCasa del libroAmazon ESAgapea

Test Ver más

Literatura española

¿Quién es el autor/la autora de Episodios Nacionales?

Emilia Pardo Bazán
Benito Perez Galdós
Rosalía De Castro
Gustavo Adolfo Bécquer

5 preguntas
200 lectores participarón
Thèmes : literatura españolaCrear un test sobre este libro