Avui ens retrobem amb una de les plomes femenines que més apreciem i valorem per la seva qualitat estilística, per les seves protagonistes encisadores, les seves trames teixides amb delicadesa i detall i els seus escenaris històrics descrits amb tanta rigorositat. Si, us estem parlant de la Tània Juste de la que hem gaudit obres com “Els anys robats”, “L'hospital dels pobres”, “Temps de família”, “Passatge al nou món” i “A flor de pell” i ara ens presenta una nova obra que conserva el seu segell propi i la qualitat que la caracteritzen. Amb Amor a l'art viatjarem a la Barcelona franquista dels anys setanta i alhora farem forces escapades cap al París d'inicis del segle XX. Dues dones amb temperaments diferents però captivadors ens mostraran el poder dels somnis i la vocació i la importància d'estimar la vida. En aquesta obra que és un cant a la vida i a l'art acompanyarem a la Olivia pels carrers del barri gòtic de Barcelona mentre està a punt d'acabar els seus estudis d'Història de l'art i aprofita els instants lliures per ajudar al seu avi en les seves tasques d'antiquari. La seva relació amorosa amb el reporter gràfic que cobreix els esdeveniments principals del franquisme és rutinària i poc agosarada però de moment sembla que ella ja en té prou doncs l'art és el que realment fa que el seu cor bategui cada dia amb més intensitat. És una noia bastant senzilla i amb poques pretensions que es trobarà amb la seva oposada a través d'un quadre que trobarà en un pis que el seu avi esta buidant. Mentre el seu avi fa la feina més feixuga ella queda enamorada d'un quadre que mostra a la Valèria Sans des del seu propi punt de vista ja que és un autoretrat. Li sorprèn la posició i el nuu a part de les característiques pictòriques. Qui és aquesta dona? Com va viure? Com era el seu dia a dia? Com va morir? Com ha arribat aquest quadre aquí? Tants interrogants li ronden pel cap i s'endinsarà en una investigació per saciar la seva curiositat i també la del nét del propietari del pis. La Valèria té molt que ensenyar-li sobre la vida, l'amor i els somnis a través dels carrers que va trepitjar a Montparnasse. Una dona pionera, que va declinar ofertes i oportunitats per amor a l'art però que va fer de la seva passió la seva vida. Com està l'Olivia amb la seva vida? És feliç? Fa allò que realment l'omple? La relació que manté la enriqueix? Pot tenir nous horitzons? Gràcies a Columna descobrireu en una obra bonica de veritat i altament addictiva totes les respostes alhora que descobrireu una novel·la vital i plena de sentiments. Una obra narrada en dos temps que ens mostra el paper de la dona en diferents èpoques i contextos. Res és atzarós en aquesta obra i tot l'enriqueix. No la deixeu escapar! Enlace: http://lapetitallibreria.blo.. + Leer más |
Tánia Juste empieza a leer El hospital de los pobres.
Una novela que recrea la construcción del emblemático hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona, un icono del modernismo.
En el hospital de los pobres transcurren la vida, el amor y la pasión por la medicina y el arte gracias a una serie de personajes vinculados al Hospital de Sant Pau: médicos, artistas y mujeres pioneras que tratan de construir su felicidad al mismo tiempo que se elevan los muros de los pabellones modernistas.
Juntos harán realidad el sueño de un nuevo hospital para los pobres de la ciudad, donde la ciencia y el arte se darán la mano de forma magistral.
Sigue leyendo en este link shorturl.at/dsyR1 y comparte tu comentario con la autora con el hashtag #Leoelhospitaldelospobres
Entre todos los comentarios, Tània Juste eligirá el ganador para que pueda seguir leyendo la novela en ebook.