InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8412168690
96 páginas
Editorial: Les Hores (03/03/2021)

Calificación promedio : 4/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:
L’Ellen, una noia d’onze anys, ha deixat de parlar. Ella creu que pot haver matat el seu pare perquè ho demanava a Déu. El seu germà s’ha clausurat a l’habitació. La mare, una actriu d’èxit, continua amb la seva glamurosa normalitat. «Som una família lluminosa!», insisteix ella. Tanmateix, la foscor s’endinsa a tot arreu i els mons separats de cadascun d’ells anhelen la unió. L’Ellen manté el seu silenci durant mesos, la qual cosa desperta la preocupació de tots els... >Voir plus
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
LaPetitaLlibreria
 24 May 2021
Avui us presentem una obra i una autora que directament us deixaran sense paraules i arraulits a les cordes de la vostra ment, ànima i teixit emocional.
És una obra i un món per descobrir!
De la ploma poètica, reflexiva, sensible i critica de la aclamada Linda Boström Knausgård brolla una història que tot i ser breu amaga un gran missatge que us deixarà ben empetitits.
L'acció de Benvinguts a Amèrica desemboca en quan el pare d'una família mor i de sobte aquell succés i aquell dol es viu de maneres molt diferents dins la casa.
Cadascú ho porta com pot i el sentiment enterboleix les relacions interpersonals entre la mare i la descendència.
Una d'elles, la petita Ellen copsarà la nostra atenció des de l'ombra, el silenci i el mutisme.
Té tantes paraules a la ment que li reboten com una pilota d'una màquina del “pinball” i alhora un immens i injustificat sentiment de culpa.
Ella sent que és “l'assassina” o culpable de la mort del pare ja que ella dies abans li va desitjar la mort. Ella resava perquè això passés... I ara ha emmudit i és incapaç d'articular paraula.
El seu germà, en canvi viu atrinxerat física i emocionalment a la seva habitació mentre la mare segueix amb la seva vida de diva i estrella cinematogràfica intentant convèncer-los des de la frivolitat del fet que ells són lluminosos i alhora fa com si no passés res.
Però en realitat tots han perdut molt més que a un membre de la família ja que també han perdut el vincle que els cohesionava i ara s'estan perdent a ells mateixos en una espiral autodestructiva.
Aquesta obra de l'Editorial Les Hores ens presenta la naturalesa dels sentiments d'una manera radicalitzada però que alhora és metàfora del que passa a la societat d'avui en dia en que tapem el nostre dolor atacant i fent mal al del costat.
El mutisme de l'Ellen i l'aïllament del seu germà juntament amb el passotisme de la seva mare evidencien com cap d'ells podem pair la noticia i enlloc d'ajudar-se es fereixen més i més.
Quins interrogants amaga aquesta família? Com era el seu pare? Tornarà a parlar l'Ellen? Perquè el volia mort?
Totes aquestes preguntes troben la seva resposta gràcies a la tasca de traducció de la Carolina Moreno Tena que ha mantingut el llenguatge fi i poètic de l'autora.
És una gran convidada a descobrir el poder de la paraula ja sigui dita o no dita!

Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
otros libros clasificados: literatura suecaVer más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro

Otros libros de Linda Boström Knausgård (1)Ver más

Lectores (1) Ver más




Test Ver más

Familias en la literatura

"Hoy ha muerto mamá. O quizá ayer. No lo sé. Recibí un telegrama del asilo" ¿El personaje de qué libro está hablando?

Dr. Castel, de La Peste
Meursault, de El extranjero
Javier, de Cambio de piel

14 preguntas
51 lectores participarón
Thèmes : novela , familiaCrear un test sobre este libro