InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTest
ISBN : 8497873998
200 páginas
Editorial: Editorial Empúries (17/09/2009)

Calificación promedio : 3.5/5 (sobre 1 calificaciones)
Resumen:

Para modificar esta descripción, debes iniciar sesión

Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro
Críticas, Reseñas y Opiniones (1) Añadir una crítica
Sandragama
 14 September 2020
La roda de la vida: "Mentre es recordin de nosaltres, existirem"
Instal·lada com estic entre dues generacions (els meus pares i els meus fills) cada dia sóc més conscient que néixer i morir van en el mateix paquet, que és llei de vida que arribi un dia que els meus pares no responguin a l'altre costat del telèfon, que sentiré la seva immensa i irremeiable absència. Tahar Ben Jelloun fa una crònica dels darrers anys de la vida de sa mare, una manera de mantenir viva la seva memòria, que l'escriptor aprofita per explicar els costums de la societat marroquina, el respecte religiós envers els pares, l'Islam...
Jelloun posa veu als silencis, als pudors i als sobreentesos que conviuen amb les incoherències, els fantasmes i amb la confusió de records que embasta la malaltia de l'oblit, l'Alzheimer que pateix sa mare.
Mitjançant el seu relat ens recorda que el procés de morir també té moments de gran valor, perquè encara hi ha vida. Malgrat la degradació i el sofriment, com diu l'autor, "la malaltia i la mort també són petites coses de la vida". Una gran amiga, que ha perdut els dos pares sobtadament, em va regalar el consell més preciós de la meva vida: "ara que pots, toca molt els teus pares" i això també és el que fa principalment Tahar Ben Jelloun amb sa mare, tocar-la, esprémer els seus records per conèixer-la com mai no l'havia coneguda, per així poder acomiadar-se d'ella. Donar-li la mà fins al darrer moment perquè així li és més fàcil separar-se'n, preparar-se per continuar vivint quan no hi sigui. En aquest llibre es pot copsar l'essència de l'amor gratuït, la tendresa i el respecte incondicional d'un fill envers la seva mare.
"La mort no és res, però tot el que l'envolta és insuportable".
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
Libros más populares de la semana Ver más
Comprar este libro en papel, epub, pdf en

Amazon ESAgapeaCasa del libro





Test Ver más

Del libro a la gran pantalla

¿En qué año realizó Kubrick la adaptación de "Lolita" de Vladimir Navokov?

1967
1970
1962
1965

9 preguntas
62 lectores participarón
Crear un test sobre este libro