InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français

Cossetània


Libros populares ver más


Críticas recientes
LaPetitaLlibreria
 02 marzo 2020
El timbaler del Bruc: 28 de Roger Roig Prades
Avui us presentem una nova entrega ben engrescadora de la col·lecció infantil protagonitzada per El Patufet i les tradicions catalanes.

Ja hem gaudit de les tradicions més importants i significatives de l’any, hem gaudit dels llibres de jocs i activitats, dels secrets de capitals importants i d’algun ésser important del costumari català i avui ens presenten un nou protagonista de la historia de Catalunya.

Al conte de El timbaler del Bruc els seus autors Roger Roig i Hugo Prades rescaten de la memòria col·lectiva aquest petit vailet que a cop de tambor va allunyar i derrotar a totes les tropes franceses amb el seu enginy i singularitat.

Realment sembla un bon amic del nostre trapella i imaginatiu Patufet.

L’explicació del personatge de Napoleó, les tropes i de la batalla ofereix als nanos els ingredients justos per entendre el fet històric sense entrar en altres aspectes polítics i socials que els poden embolicar i es centren en la figura curiosa i simpàtica de el timbaler.

És una gran eina per començar a picar-los amb coneixements històrics de les terres catalanes a través d’anècdotes i de fets curiosos.

Com sempre ens tenen acostumats té una dosi adequada de text i unes il·lustracions que arrodoneixen i omplen de sentit l’aventura.

A més gràcies a tan singular personatge poden veure com es poden solucionar problemes de manera diferent i creativa i aprendre del poder de l’enginy.

Un cop més Cossetània Edicions encerta de ple ampliant el costumari per excel·lència per als menuts de la casa.

Baratet, ben documentats, presentats de manera accessible per la lectura i atractiva en quan a les il·lustracions són dels contes més interessants que podeu trobar avui en dia a les llibreries.

Per nosaltres són un valor segur.

Si heu gaudit de títols com Fem castells!, Tocats pel bolet, Temps de castanyes, Caga tió!, Els tres Reis d’Orient, Ens disfressem per carnaval, La calçotada, Sant Jordi i el drac, Fem una mona de Pasqua, La nit màgica de Sant Joan i el llarg etcètera que ja us hem recomanat no us podeu perdre la nova entrega que ens regalen els seus autors.


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         10
LaPetitaLlibreria
 23 diciembre 2019
El Patufet a la neu: 1 de Roger Roig Prades
Avui, un cop més, ens retrobem amb Les diversions del Patufet, el nostre costumari infantil preferit per tal que els menuts creixin amb amor per les tradicions que els envolta, el territori on viuen i allò que poden fer per distreure’s alhora que aprenen d’una manera molt amena i rica.

Concretament us presentem El Patufet a la neu, un nou volum on el nostre petit amic i la seva colla us explicaran un munt de plans per fer a la neu en la època hivernal.

El Patufet es disposa a passar un bon dia de neu però mai deixa a casa el seu bon cor així que de camí a la diversió ajuda a una velleta a la que la neu ha bloquejat a casa seva.

Fer un gran ninot de neu és l’objectiu de la colla més divertida i, com no, el Patufet el corona amb la pastanaga a mode de nas per tal que quedi ben maco.

A la neu també es desenvolupa una gran batalla de boles de neu de les que ningú no es pot escapar! Tot són somriures i trapelleries!

Però... I les petjades que veuen a terra? De qui són? Serà el monstre de les neus?

La colla aventurera no s’ho pensa ni dues vegades i enfilen la muntanya per desvetllar l’enigma i resulta que era el Patuf que havent-se excusat per quedar-se a casa realment els ha preparat una sorpresa i un gran ensurt.

La nevada comença a caure però no és cap inconvenient per tal de lliscar amb el trineu!

Un cop més en Roger Roig acompanyat per l’Hugo Prades encerten de ple en el nou conte del costumari.

Des de la lletra lligada a les divertides il·lustracions exposen el que pot ser un dia a la neu per a molts nens que si que ho viuen ja que viuen a zones més properes a les muntanyes i per a molts d’altres que des de la ciutat poden somiar en una escapada a la neu o en una nevada modesta a la ciutat.

De la mà de Cossetània Edicions i del Patufet els menuts de la casa poden aprendre molt més que l’hàbit per la lectura.

És importantíssim que als menuts els oferim contes que puguin llegir per si sols, que els agradin i que fugin dels estereotips més comercials.

De cara a dates nadalenques és una idea per regalar infal·lible!

Si encara no heu començat el costumari català del Patufet no sé a que espereu!

Si heu gaudit de títols com Fem castells!, Tocats pel bolet, Temps de castanyes, Caga tió!, Els tres Reis d’Orient, Ens disfressem per carnaval, La calçotada, Sant Jordi i el drac, Fem una mona de Pasqua o La nit màgica de Sant Joan no us podeu perdre la nova entrega que ens regalen els seus autors.


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
LaPetitaLlibreria
 20 diciembre 2019
Calendari del Patufet 2020 i les tradicions catalanes de Roger Roig César
Avui més que un llibre us oferim per als més petits de casa una eina que els acompanyarà durà tot l’any d’una manera molt alegre i simpàtica.

Quan pensem que l’ Hugo Prades i en Roger Roig ja no ens poden sorprendre amb res més arriben amb forces renovadíssimes amb el Calendari del Patufet i les tradicions catalanes 2020.

Un calendari de format gran i amb el mes dispost en un doble full vertical i il·lustracions sobre el mes, afegeixen als dies puntuals i assenyalats breus il·lustracions sobre les principals celebracions que ja s’han treballat als contes del Patufet.

A més, el seu cromatisme atractiu i la seva amplia distribució convida a que els nanos escriguin i pintin en els dies allò que vulguin planificar.

Sigui els aniversaris dels seus familiars i amics, caps de setmana amb els avis, visites a museus, viatges, visites al metge, excursions, els deures o el que prefereixin és una idea molt gràfica per tal de consolidar l’aprenentatge de les setmanes, els mesos de l’any, el curs de les estacions i les tradicions.

A més es presenta Amb adhesius per recordar els teus moments més importants! que farà les delícies dels menuts.

Em temps on els infants també tenen unes agendes ben apretades és una guia molt gràfica, útil i simple per tal que aprenguin a organitzar i a planificar el seu temps.

Novament Cossetània Edicions encerta a l’apostar per un personatge icònic tant català per tal de ser el guia dels infants.

Ni se n’adonaran de tot el que estan aprenent!

Com a mestres recomanen de manera molt vehement tant la col·lecció del costumari català com el dedicat a les comarques i ara el calendari.

Són uns volums breus, que no busquen ser massa cridaners però que resulten lúdics, distrets i amb un inqüestionable potencial didàctic.

És molt important que els menuts conformin el seu gust lector i que les seves lectures siguin de qualitat.

Aquest calendari és un regal imprescindible de cara al nou any!


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
{* *}