InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français

Cossetània


Libros populares ver más


Críticas recientes
LaPetitaLlibreria
 10 octubre 2019
Sexpeare: Amor i Sexe en Shakespeare: 156 de Rosa Maria Martínez Ascaso
Aquells que ja em coneixen saben que una de les meves lectures preferides són els clàssics i entre els seus autors he de destacar en William Shakespeare, dramaturg, poeta i actor anglès, considerat un dels més grans de la literatura universal.

És per aquest motiu que quan vaig veure que Cossetània publicava SexPeare, amor i sexe en Shakespeare no vaig dubtar gens en llegir-lo.

Realment no tenia cap expectativa al respecte, no sabia com l’autora, Rosa Maria Martínez Ascaso ens volia presentar l’obra així que vaig començar per la seva portada, un home entre dues dones, una d’elles li agafa la mà gairebé de manera possessiva i amb cara de gelosia, l’altre amb un rostre més femení i lànguid toca l’arpa atrapant-ne tota la seva atenció, és com si l’home estigues atrapat en el matrimoni però atret per l’altra dona, potser una amant... però que consti que tot això és només la meva impressió.

Cal destacar-ne la vivor dels colors dels tres protagonistes i alhora els traços clàssic que s’adapten més a l’època de l’autor que a la nostra.

Aquest volum fa reflexions profundes, psicològiques, metafòriques, realistes i des de diversos punts de vista dels personatges de totes les obres, tragèdies i comèdies, de l’autor, no es centra en la gran parella dramàtica que tots hem llegit, “Romeu i Julieta” sinó que estén les seves impressions a tots els seus fills literaris.

Divideix l’obra en sis parts: “Facetes de l’amor” on tracta aspectes com l’amor a primera vista, la passió, la castedat, el descobriment del què és amor i com aquest evoluciona amb el pas del temps. “Guerra de sexes” on es centra en el matrimoni, reflexions sobre la dona i l’home, la homosexualitat i el lesbianisme arribant a l’androgisme i transformisme. A “Amors conflictius” entraran els conflictes com la gelosia, la infidelitat, l’adulteri, l’incest, els amors tràgics i el xantatge emocional. “Sexpearland” recull els vicis, la sexualitat, la sensualitat, la prostitució i la violència sexual. “Amor amb humor” es centra en la ironia, la llengua dels sàtirs i el joc de paraules provocadores i provocatives, arribant a “Sonets i poemes” on recull la història de “Venus i Adonis”.

Tot això presentat per un magnífic pròleg de Genís Sinca.

Aquest volum tracta de la profunditat dels personatges de Shakespeare i alhora del propi autor, al principi al descobrir que era una obra molt detallada, un assaig en profunditat vaig pensar que seria una mica pesat però no sé com les planes anaven volant entre les meves mans, potser degut a conèixer l’obra de l’autor, però es ben cert que si n la coneixeu no us perdreu gens i estareu convidats a descobrir-la amb passió.

L’autora contraposa el seu llenguatge planer i directa amb fragments de les obres per il·lustrar el concepte, fet que li dona una dinàmica que es transforma poc a poc en un diàleg amb una nova amiga que ens mostra com a caigut seduïda per l’autor i les seves obres.

No deixeu escapar l’oportunitat de descobrir que s’amaga rere aquest regal inesperat.
Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
LaPetitaLlibreria
 01 octubre 2019
El gran llibre dels dinosaures gegants i petits de Cristina Banfi
Avui de la mà de Cossetania Edicions us portem una nova entrega d’un llibre que farà les delícies dels menuts de la casa.

Com a amants de la lectura i com a mestres estem encantades que aquesta editorial s’especialitzi en contes i llibres pels infants que els aporten distracció i coneixements molt adreçats als seus interessos i alhora fugint dels grans clixés de les pel·lícules, series de televisió, videojocs, etc.

Aquestes propostes són realment els contes de tota la vida que tant ens agraden i dels que es pot extreure tant pel seu desenvolupament cognitiu i emocional.

A El gran llibre dels dinosaures gegants que es presenta acompanyat de El petit llibre dels dinosaures petits trobaran una breu introducció sobre com s’ha arribat a conèixer com eren i on vivien els dinosaures i un llarg etcètera de dinosaures gegants i menuts on es detallen les seves característiques, la seva manera de viure i unes il·lustracions ben coloristes que acompanyen a la perfecció el discurs textual.

Una gran proposta que segueix l’esquema de El gran llibre dels animals gegants que s’acompanyava de El petit llibre dels animals més petits.

Realment la diferència de format entre un llibre ben petit i bufó i l’altre que no els cap entre les mans és una gran eina d’aproximació a les mesures, a les escales i dimensions.

Els textos de Cristina Banfi i de Cristina Peraboni donen a l’ obra la informació justa per tal que els nanos aprenguin sobre com eren i com vivien els dinosaures i gràcies a les il·lustracions de la Francesca Cosanti esdevé una obra rodona.

Esperem que hi hagi més llibres per als menuts amb un format tan divertit i colorit ja que en fa les seves delícies.

En gran part també els ajuda a crear el seu gust lector i un criteri ja que si saben que els autors tenen altres llibres o contes ja els esperen amb il·lusió.

No ho dubteu. És una opció fenomenal per als menuts de la casa!

Una convidada a llegir-lo amb els grans de la casa, a llegir-los sols, a compartir-lo, a dibuixar encara més dinosaures i l’entorn on vivien.

Ja que els nanos aprenen amb tanta facilitat és molt beneficiós que al seu àmbit més proper trobin llibres per llegir i remenar.


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
LaPetitaLlibreria
 05 agosto 2019
Patufet, On Ets? Busca'm Al Camp Del Barça! de Roger Roig Prades
Si volem gaudir una bona estona amb un llibre ben entretingut, didàctic i que necessita una implicació dels nanos ens hem de rendir a la col·lecció de “Els àlbums del Patufet” amb títols com “Patufet, on ets?”, “El Patufet. Quadern d’activitats”, “Patufet, on ets?. Per pintar”, “Patufet, on ets. Viatge per la història de Catalunya” i el títol que us volem presentar avui Patufet, on ets? Busca’m al Camp del Barça.

De la mà d’en Roger Roig i de l'Hugo Prades ens trobem amb uns escenaris ben colorits, divertits i animats de dins i fora de l’estadi on haurem de cercar algun dels seus amics, la Patufeta, el Patufot, el Patuf i una llarga rècula d'elements que ens indica a cada il·lustració amb un nou amic, el Superbarça.

Les il·lustracions es succeeixen a doble plana, comença donant-nos la benvinguda a l’entorn del camp i ens convida a visitar el museu del Barça on es pot conèixer la historia del club, veure’n els trofeus i els retrats dels jugadors més importants, com no pot ser d’altra manera també passarem per la botiga del Barça per endur-nos un record.Ara ja estem preparats per forma part de l’afició i veure el partit, la roda de premsa al acabar, celebrar el triomf a Canaletes i com no pot ser d’una altre manera a la Rua a final de temporada.Tots hem caigut en la temptació de cercar-lo per les impressionants i detallades il·lustracions on a més podem trobar mini escenes que ens poden despertar el conta-contes que portem a dins per encoratjar-los a pensar en que estan fent i que imaginin el context de l’acció o l’escena.De nou, Cossetània Edicions fa una aposta encertada amb un llibre lúdic, amè, simpàtic i sobretot molt ben fet i encarat al públic més exigent, això si CULER.Des d’aquí felicitem als autors i els encoratgem a seguir i a seguir amb la seva tasca!


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         00
{* *}