InicioMis librosAñadir libros
Descubrir
LibrosAutoresLectoresCríticasCitasListasTestReto lectura
Crea una cuenta en Babelio para descubrir tus próximas lecturas Babelio en Français

Comanegra

Comanegra es una editorial independiente barcelonesa formada por 5 personas y con un catálogo ecléctico.

Libros populares ver más


Críticas recientes
LaPetitaLlibreria
 04 enero 2021
365 motius per viure despert de Albert Parareda Franquesa
Pocs dies fa que ha començat l’any i ja tinc llibre preferit!

M’agraden els llibres que m’ajuden a ser millor, a asseure’m i a organitzar les meves idees per tal de viure millor amb mi mateixa i amb els altres.

No parlo dels llibres d’autoajuda feixucs i tècnics sinó dels llibres que et conviden a la reflexió personal a traves de frases simples, de pensaments de diversos autors i personalitats, etc...

Breus aprenentatges que et ressonen a la ment fins que aconsegueixes créixer una miqueta més.

A l’obra 365 motius per viure despert trobem numerats pensaments, frases, reflexions de la collita del propi autor per a cada dia de l’any.

És un llibre àgil, còmode, distret de llegir però en el que has de posar de la teva part per realment viure més despert i més conforme amb la pròpia existència.

Gràcies a Una lliçó per a cada dia de l’any podem anar adquirint coneixements per autogestionar-nos millor inspirades en Tolstoi, Voltaire, Jesucrist, Buda i un llarg etcètera.

Tots ells amb una finalitat comú que és el benestar, el poder veure que la vida és bella i val la pena viure-la i que tenim tot el dret a ser feliços.

Haig de reconèixer que les presses m’han guanyat i l’he llegit sencer però costarà dia a dia anar incorporant tot allò que l’Albert Parareda Franquesa ens ha volgut transmetre i ha condensat en aquest llibre ben organitzat i presentat de manera atraient.

No crec que ningú estigui exempt de la lectura i alhora no crec que hi hagi ningú que en surti il·lès.

Tots tenim punts forts però d’altres de febles que hem de millorar i potencia i des de la veu amiga de l’autor que ens apropa alhora a grans pensadors podem anar fent de la nostra vida una vida millor.

Per tots aquells que voleu apropar-vos a la vostra felicitat i aprendre a reconèixer-la aquesta lectura us serà molt útil.

És ideal per als culs inquiets que sempre necessitem un estímul per tal de reflexionar i analitzar com som.

Aquesta eina de creixement personal que ens proposa Comanegra cau a les nostres mans en un moment en que el món ens ha demostrat que mai hi ha res segur i que la vida és un bé preuat que cal gaudir.

Vinga va! No el deixeu escapar!


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
LaPetitaLlibreria
 23 diciembre 2020
Un arbre de Nadal i una boda de Fiódor Dostoyevski
Avui rescatem del passat amb un format ben bonic i ben pensat l’obra Un arbre de Nadal i una boda del autor clàssic Fiodor Dostoievsky.

En aquesta obra es parla d’una boda, es el tema en que arrenca però el nostre narrador prefereix fer un viatge enrere i recordar una historia de Nadal que el va sobtar tant que encara ara recorda i la transmet als lectors.

A la festa de Nadal que va anar i que li va canviar a mirada passaven coses ben estranyes però amb un rerefons ben crític per tal que nosaltres seguint el traç del gran autor puguem reflexionar sobre les festes nadalenques que encarem i sobre la vida en general.

En aquesta festa hi havia un arbre de Nadal preciós i replet de regals per als menuts però la finalitat era tenir-los entretinguts mentre els grans feien plans de futur que els comprometien i alhora creaven aliances i venjances.

També és altament curiós la manera en que tracten la figura del regal doncs l’amfitrió de la festa sap molt bé sota el seu criteri que ha de regalar a cada infant per fer feliç als progenitors i alhora ordenar-los d’alguna manera en un classisme ranci.

A la filla del comerciant més important li regala una nina preciosa i ben cara i en canvi, al fill d’una institutriu vídua li regala un simple llibre de ciències naturals sense fotografies.

En aquesta reflexió sobre el materialisme del Nadal també veiem com preveu gent que en el futur li poden servir i d’alguna manera els compra amb els seus obsequis mentre no gasta ni cinc amb els altres convidats que no els pot demanar res.

Les relacions de conveniència en diversos aspectes es donen cita al voltant d’aquesta arbre tan metafòric.

I nosaltres com vivim els Nadals? Fem regals de compromís? Valorem més un regal car sense sentiments al darrere o preferim una cosa senzilla regalada des del cor?

Quants significats per un regal i les mans que el donen i el reben!

Aquesta obra en format petit i amb il·lustracions a càrrec de l’Oriol Malet ens mostra la naturalesa humana i ens convida a la reflexió.

Gràcies també a la tasca de traducció de la Marta Nin podem desgranar totes les ensenyances que en Fiodor Dostoievsky ens va deixar com a llegat.

De la mà de Comanegre i amb més actualitat que mai podem retrobar-nos amb una obra clàssica que esta de rabiosa vigència amb un missatge clar i entenedor exposat per un detonant mitjanament normal al que els protagonistes li donen la força amb una trama que no deixa indiferent.

La literatura sempre ens ha agradat quan ens modifica i no en sortim indemnes i aquesta obra n’és un clar exemple.

No el deixeu escapar!


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         30
LaPetitaLlibreria
 04 noviembre 2020
La línia alba de Mudit Grau
Ja sabeu que sóc una incondicional de la col·lecció Emocions de l’Editorial Comanegra, així que per a mi és un luxe poder presentar-vos la darrera incorporació a la llarga llista de títols impressionants.

Abans de començar ja sabeu que m’agrada treure l’entrellat de la portada, aquesta vegada ens trobem amb un gerro daurat, senzill, clàssic, sense floritures ni complicacions, de línies llises i força discret. Però el fons sembla de marbre verd, de pedra treballada, potser el material que construeix aquest gerro i és molt més del que sembla?

Un cop he començat la lectura de La línia Alba m’he adonat que aquest gerro és la nostra protagonista, la Cala una dona que se’ns presenta en un moment crític.

El seu marit ha patit un accident de cotxe i està esperant a la porta de l’UCI noticies dels metges mentre va arribant la família. Les noticies arriben finalment i en Max ha mort.

Una desgracia que obrirà les portes al descobriment de la veritable essència d’en Max, un home que no és qui ella creia, un home ple de secrets que descobrirà a ran d’una trucada poc amistosa.

No crec que vulgueu que us desvetlli els secrets d’en Max, així que seguiré parlant-vos de la Cala.

La Cala necessitarà tota la seva força per tirar endavant, les seves amigues li donaran consells agosarats i la família li farà costat però una trobada inesperada l’ajudarà a descobrir que ella no ha mort i que potser arriscar i perdre’s en els ulls d’una altre persona és una bona opció encara que no sigui un camí fàcil i potser ni tants sols sigui el final.

Així és com coneixerem al senyor X i un despertar de la Cala, sentir passió i desig la fa sentir-se viva.

Mudit Grau crea una metàfora molt complexa i alhora una historia molt fàcil de llegir que atrapa al lector i aconsegueix crear un fort llaç empàtic entre el lector i la Cala. Els seus personatges secundaris són força interesants i la prosa és molt fluida, realment m’ha agradat la complexitat de tornar a començar.

Així és com arribem al final i al principi amb el subtítol de la novel·la “El secret per créixer a partir de cada entrebanc”, i amb un brillant pròleg de Judit Mascó.


Enlace: http://lapetitallibreria.blo..
+ Leer más
Comentar  Me gusta         20
{* *}